Niketan Class 8 English Chapter 8 Risks

Niketan Class 8 English Chapter 8 Risks, Sankardev Sishu Niketan Class 8 English Chapter 8 Risks Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters and select needs one.

Join Telegram channel

Niketan Class 8 English Chapter 8 Risks

Niketan Class 8 English Question Answer can be of great value to excel in the examination. Assam Board Sankardev Sishu Niketan Class 8 English Chapter 8 Risks gives you a better knowledge of all the chapters. You can get solutions to questions of both basic and advanced levels.

Risks

Chapter – 8

ENGLISH

SANKARDEV SISHU NIKETAN

Q.1. According to the poem, what does one rick in laughing or weeping ?

Ans :- According to Janet Rand in the poem ‘Risks’, one risks appearing to be a fool by laughing and appearing sentimental by weeping.

Q.2. Placing ideas or dreams before a crowd brings about what risk ?

Ans :- Placing ideas or dreams before a crowd brings the risk of one appearing to be naive.

Q.3. Hoping and trying entail what risk ?

Ans :- Hoping entails the risk of despair and trying entails the risk of failure.

Q.4. What is the greatest hazard in life ?

Ans :- Not to ask any risk is the greatest hazard of life.

Q.5. Describe the consequences of not taking a risk.

Ans :- If one is not able to take a risk, one cannot learn, feel, change, grow, love or live. A person who doesn’t take a risk, does nothing, has nothing, is nothing and becomes nothing.

Q.6. Which person is said to be truly free ?

Ans :- A person who takes risks is said to be truly free.

Q.7. Why risks must be taken ?

Ans :- Risks must be taken in order to learn, change, feel, grow, love and live. Risks must be taken to break the chains of being slaves to certitude and set oneself truly free.

Fill up the blanks using prepositions

1. The Post Office is directly …………. my house.

Ans :- The Poet Office is directly in front of my house.

2. You can switch TV channels …………… this programme.

Ans :- You can switch TV channels with this programme.

3. We need to go ………… a dark tunnel to reach the station.

Ans :- We need to go through a dark tunnel to reach out the station.

4. Do not leave …………. having dinner.

Ans :- Do not leave without having dinner.

5. Climb ………… the fence and find the lostball …………. the hedges.

Ans :- Climb over the fence and find the lost ball in the hedges.

6. Rita takes …………. her mother. She has a lovely voice.

Ans :- Rita takes after her mother. She has a lovely voice.

7. ……….. the cupboard is a huge cobweb.

Ans :- Under the cupboard is a huge cobweb.

8. I am searching …………. a nice shady spot to rest.

Ans :- I am searching for a nice shady spot to rest.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Scroll to Top
adplus-dvertising