Class 11 Alternative English Important Chapter 1 The Suitor and Papa Solutions English Medium As Per AHSEC New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters ASSEB Class 11 Alternative English Important Solutions and select need one. AHSEC Class 11 Alternative English Additional Notes English Medium Download PDF. HS 1st Year Alternative English Important Solutions in English.
Class 11 Alternative English Important Chapter 1 The Suitor and Papa
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. ASSEB Class 11 Alternative English Additional Question Answer are part of All Subject Solutions. Here we have given HS 1st Year Alternative English Important Notes in English for All Chapters, You can practice these here.
The Suitor and Papa
Chapter: 1
| IMPORTANT QUESTION AND ANSWER |
Answer the Following Question:
1. Who is the author of “The Suitor and Papa”?
Ans: Anton Chekhov.
2. Who is believed to be getting married in the story?
Ans: Pyotr Petrovich Milkin.
3. Whose daughter is Milkin believed to be marrying?
Ans: Kondrashkin’s daughter, Nastya.
4. Why does Milkin visit Kondrashkin?
Ans: To clarify that he does not intend to marry Nastya and to put an end to the rumors.
5. How many daughters does Kondrashkin have?
Ans: Seven.
6. What excuse does Milkin first give for not marrying Nastya?
Ans: He says they do not share the same convictions and views.
7. What flaw does Milkin claim to have when trying to avoid marriage?
Ans: He claims to be a drunkard and even a criminal.
8. How does Kondrashkin react to Milkin’s confessions?
Ans: At first, he dismisses them, but is shocked only when Milkin claims to be a runaway convict.
9. Who does Milkin approach to get a certificate of insanity?
Ans: Doctor Fituyev.
10. Does the doctor agree to give Milkin a certificate of insanity?
Ans: No, the doctor refuses, joking that those who want to get married are truly mad.
Fill in the Blanks:
1. Anton Chekhov was a famous Russian __________ and short story writer.
Ans: Playwright.
2. Pyotr Petrovich Milkin is rumored to be marrying __________.
Ans: Nastya Kondrashkina.
3. Kondrashkin has a total of __________ daughters.
Ans: Seven.
4. Milkin claims he is on trial for __________.
Ans: Embezzlement.
5. To avoid marriage, Milkin tries to get a certificate of __________.
Ans: Insanity.
True/False:
1. Milkin is genuinely eager to marry Nastya.
Ans: False.
2. Kondrashkin easily believes all of Milkin’s excuses.
Ans: False.
3. Milkin eventually admits to being a runaway convict to escape marriage.
Ans: True.
4. The doctor thinks Milkin is wise for not wanting to get married.
Ans: True.
5. Kondrashkin has only two daughters.
Ans: False.

Hi, I’m Dev Kirtonia, Founder & CEO of Dev Library. A website that provides all SCERT, NCERT 3 to 12, and BA, B.com, B.Sc, and Computer Science with Post Graduate Notes & Suggestions, Novel, eBooks, Biography, Quotes, Study Materials, and more.

