SEBA Class 9 English MCQ Chapter 8 Reach for the Top

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 8 Reach for the Top As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 8 Reach for the Top and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 8 Reach for the Top

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 8

PROSE SECTION
MCQs
Parth – I

1. Where was Santosh Yadav born?

(i) Jaipur.

(ii) New Delhi.

(iii) Joniyawas in Rewari District, Haryana.

(iv) Uttarkashi.

Ans: (iii) Joniyawas in Rewari District, Haryana.

2. Santosh Yadav was the _____ child in her family.

(i) Fourth.

(ii) Fifth.

(iii) Sixth.

(iv) Seventh.

Ans: (iii) Sixth.

3. How many brothers did Santosh Yadav have?

(i) Three.

(ii) Four.

(iii) Five.

(iv) Six.

Ans: (iii) Five.

4. What is the meaning of the name ‘Santosh’?

(i) Happiness.

(ii) Success.

(iii) Contentment.

(iv) Courage.

Ans: (iii) Contentment.

5. Which type of clothes did Santosh prefer to wear?

(i) Sarees.

(ii) Traditional Indian dresses.

(iii) Shorts.

(iv) School uniforms.

Ans: (iii) Shorts.

Parth – II

1. Maria Sharapova reached the summit of women’s tennis when she was barely _____.

(i) Sixteen.

(ii) Seventeen.

(iii) Eighteen.

(iv) Nineteen.

Ans: (iii) Eighteen.

2. Maria Sharapova was born in _____.

(i) Moscow.

(ii) Siberia.

(iii) Florida.

(iv) London.

Ans: (ii) Siberia.

3. On which date did Maria Sharapova become World No. 1 in women’s tennis?

(i) 22 August 2005.

(ii) 22 August 2004.

(iii) 15 July 2005.

(iv) 1 January 2005.

Ans: (i) 22 August 2005.

4. How many years did Maria take as a professional to reach the pinnacle?

(i) Two years.

(ii) Three years.

(iii) Four years.

(iv) Five years.

Ans: (iii) Four years.

5. At what age was Maria sent to the United States for training?

(i) Eight years.

(ii) Nine years.

(iii) Ten years.

(iv) Eleven years.

Ans: (ii) Nine years.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

1 thought on “SEBA Class 9 English MCQ Chapter 8 Reach for the Top”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top