🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 5 The Snake and the Mirror

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 5 The Snake and the Mirror As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 5 The Snake and the Mirror and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 5 The Snake and the Mirror

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 5

PROSE SECTION
MCQs

1. Who is the author of “The Snake and the Mirror”?

(i) Ruskin Bond.

(ii) Vaikom Muhammad Basheer.

(iii) Katherine Mansfield.

(iv) Isaac Asimov.

Ans: (ii) Vaikom Muhammad Basheer.

2. What was the narrator’s profession?

(i) Teacher.

(ii) Lawyer.

(iii) Doctor.

(iv) Engineer.

Ans: (iii) Doctor.

3. At what time did the narrator return to his room?

(i) Eight o’clock.

(ii) Nine o’clock.

(iii) Ten o’clock.

(iv) Eleven o’clock.

Ans: (iii) Ten o’clock.

4. Why was the room not electrified?

(i) There was no electricity in the town.

(ii) The doctor was poor and had meagre earnings.

(iii) The landlord refused electricity.

(iv) The doctor disliked electric lights.

Ans: (ii) The doctor was poor and had meagre earnings.

5. How much money did the doctor have in his suitcase?

(i) Forty rupees.

(ii) Fifty rupees.

(iii) Sixty rupees.

(iv) Seventy rupees.

Ans: (iii) Sixty rupees.

6. What was on the table besides the lamp?

(i) A clock.

(ii) A radio.

(iii) A large mirror.

(iv) A photograph.

Ans: (iii) A large mirror.

7. What did the doctor decide to grow to look more handsome?

(i) A beard.

(ii) Long hair.

(iii) A thin moustache.

(iv) Sideburns.

Ans: (iii) A thin moustache.

8. What was the doctor’s second “earth-shaking” decision?

(i) To buy a new coat.

(ii) To keep an attractive smile on his face.

(iii) To move to another city.

(iv) To open a clinic.

Ans: (ii) To keep an attractive smile on his face.

9. Whom did the doctor decide to marry?

(i) A teacher.

(ii) A rich woman doctor.

(iii) A nurse.

(iv) A singer.

Ans: (ii) A rich woman doctor.

10. Why did the doctor want to marry a fat woman?

(i) He liked fat people.

(ii) She would be wealthy.

(iii) She could cook well.

(iv) She would not be able to run after him if he made a mistake and fled.

Ans: (iv) She would not be able to run after him if he made a mistake and fled.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

2 thoughts on “SEBA Class 9 English MCQ Chapter 5 The Snake and the Mirror”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top