🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 6 My Childhood

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 6 My Childhood As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 6 My Childhood and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 6 My Childhood

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 6

PROSE SECTION
MCQs

1. Who is the author of “My Childhood”?

(i) Jawaharlal Nehru.

(ii) A.P.J. Abdul Kalam.

(iii) R.K. Narayan.

(iv) Vikram Sarabhai.

Ans: (ii) A.P.J. Abdul Kalam.

2. In which town was Abdul Kalam born?

(i) Madurai.

(ii) Chennai.

(iii) Rameswaram.

(iv) Ramanathapuram.

Ans: (iii) Rameswaram.

3. What was the name of Abdul Kalam’s father?

(i) Jalaluddin.

(ii) Samsuddin.

(iii) Jainulabdeen.

(iv) Pakshi Lakshmana Sastry.

Ans: (iii) Jainulabdeen.

4. What was the name of Abdul Kalam’s mother?

(i) Ashiamma.

(ii) Fatima.

(iii) Zainab.

(iv) Amina.

Ans: (i) Ashiamma.

5. Abdul Kalam belonged to a

(i) rich family.

(ii) royal family.

(iii) middle-class Tamil family.

(iv) poor farming family.

Ans: (iii) middle-class Tamil family.

6. In which year did the Second World War break out?

(i) 1935.

(ii) 1937.

(iii) 1939.

(iv) 1941.

Ans: (iii) 1939.

7. What did young Kalam collect and sell during the war years?

(i) Newspapers.

(ii) Tamarind seeds.

(iii) Coconuts.

(iv) Firewood.

Ans: (ii) Tamarind seeds.

8. How much money did Kalam earn from a day’s collection of tamarind seeds?

(i) Two annas.

(ii) One anna.

(iii) Four annas.

(iv) Six annas.

Ans: (ii) One anna.

9. What was the name of Kalam’s cousin who distributed newspapers?

(i) Jalaluddin.

(ii) Aravindan.

(iii) Samsuddin.

(iv) Sivaprakasan.

Ans: (iii) Samsuddin.

10. How did Kalam earn his first wages?

(i) Selling fruits.

(ii) Catching newspaper bundles from a moving train.

(iii) Working in a shop.

(iv) Teaching children.

Ans: (ii) Catching newspaper bundles from a moving train.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

1 thought on “SEBA Class 9 English MCQ Chapter 6 My Childhood”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top