🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 3 The Little Girl

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 3 The Little Girl As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 3 The Little Girl and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 3 The Little Girl

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 3

PROSE SECTION
MCQs

1. How did Kezia feel about her father?

(i) She admired him greatly.

(ii) She considered him a figure to be feared and avoided.

(iii) She enjoyed spending time with him.

(iv) She thought he was very funny.

Ans: (ii) She considered him a figure to be feared and avoided.

2. What did Kezia say when her father kissed her before leaving for work?

(i) Have a nice day, Father.

(ii) Goodbye, Father.

(iii) Come back soon, Father.

(iv) Take care, Father.

Ans: (ii) Goodbye, Father.

3. Why did Kezia feel relieved every morning?

(i) Her school was closed.

(ii) Her grandmother visited her.

(iii) Her father left for work.

(iv) She could play outside.

Ans: (iii) Her father left for work.

4. What did Kezia’s mother ask her to do in the evening?

(i) Bring tea for Father.

(ii) Read a newspaper.

(iii) Take off Father’s boots.

(iv) Clean the drawing room.

Ans: (iii) Take off Father’s boots.

5. Why did Kezia stutter while speaking to her father?

(i) She had a speech problem.

(ii) She was trying hard to speak correctly because she was afraid.

(iii) She was feeling ill.

(iv) She was excited.

Ans: (ii) She was trying hard to speak correctly because she was afraid.

6. What gift did Grandmother suggest Kezia make for her father’s birthday?

(i) A handkerchief.

(ii) A scarf.

(iii) A pin-cushion.

(iv) A photo frame.

Ans: (iii) A pin-cushion.

7. What material did Kezia use to fill the pin-cushion?

(i) Cotton.

(ii) Wool.

(iii) Old clothes.

(iv) Her father’s important papers.

Ans: (iv) Her father’s important papers.

8. Which important document did Kezia tear into pieces?

(i) A business contract.

(ii) A bank document.

(iii) A speech for the Port Authority.

(iv) A school report.

Ans: (iii) A speech for the Port Authority.

9. What punishment did Kezia receive from her father?

(i) She was locked in a room.

(ii) She was not allowed to play.

(iii) She was beaten with a ruler.

(iv) She was sent to school early.

Ans: (iii) She was beaten with a ruler.

10. Who comforted Kezia after she was punished?

(i) Her mother.

(ii) Alice.

(iii) Her teacher.

(iv) Her grandmother.

Ans: (iv) Her grandmother.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

2 thoughts on “SEBA Class 9 English MCQ Chapter 3 The Little Girl”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top