🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 24 The Adventures of Toto

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 24 The Adventures of Toto As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 24 The Adventures of Toto and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 24 The Adventures of Toto

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 24

MOMENTS SECTION
MCQs

Choose the Correct Answer: 

1. From whom did Grandfather buy Toto?

(i) A fruit seller.

(ii) A tonga-driver.

(iii) A shepherd.

(iv) A farmer.

Ans: (ii) A tonga-driver.

2. How much did Grandfather pay for Toto?

(i) Three rupees.

(ii) Four rupees.

(iii) Five rupees.

(iv) Ten rupees.

Ans: (iii) Five rupees.

3. Why did Grandfather decide to bring Toto home?

(i) He wanted to train him for a circus.

(ii) He felt the monkey looked out of place.

(iii) He wanted to sell him later.

(iv) He received Toto as a gift.

Ans: (ii) He felt the monkey looked out of place.

4. Which part of Toto’s body did Grandfather describe as a third hand?

(i) His leg.

(ii) His ear.

(iii) His tail.

(iv) His neck.

Ans: (iii) His tail.

5. Why was Toto’s arrival kept secret from Grandmother?

(i) She disliked noisy animals.

(ii) She always worried when Grandfather brought home new pets.

(iii) She was away from home.

(iv) She was afraid of monkeys.

Ans: (ii) She always worried when Grandfather brought home new pets.

6. What did Toto destroy while locked inside the closet?

(i) A table and chair.

(ii) Wallpaper and the narrator’s school blazer.

(iii) Books and newspapers.

(iv) Windows and doors.

Ans: (ii) Wallpaper and the narrator’s school blazer.

7. Where was Toto kept after being removed from the closet?

(i) In the garden.

(ii) In the stable.

(iii) In a large cage in the servants’ quarters.

(iv) On the roof.

Ans: (iii) In a large cage in the servants’ quarters.

8. Why did Grandfather take Toto to Saharanpur?

(i) To sell him.

(ii) To collect his pension.

(iii) To visit relatives.

(iv) To buy more animals.

Ans: (ii) To collect his pension.

9. How was Toto carried during the railway journey?

(i) In a wooden box.

(ii) In a bamboo basket.

(iii) In a black canvas kit-bag.

(iv) In a cage.

Ans: (iii) In a black canvas kit-bag.

10. Why did people gather around Grandfather at the railway platform?

(i) Toto was singing.

(ii) The kit-bag kept moving and jumping.

(iii) Toto was dancing outside the bag.

(iv) Grandfather was feeding Toto.

Ans: (ii) The kit-bag kept moving and jumping.

11. What did the ticket-collector mistake Toto for?

(i) A cat.

(ii) A rabbit.

(iii) A dog.

(iv) A fox.

Ans: (iii) A dog.

12. How much fare did Grandfather have to pay for Toto?

(i) One rupee.

(ii) Two rupees.

(iii) Three rupees.

(iv) Five rupees.

Ans: (iii) Three rupees.

13. Which animal did Grandfather show to the ticket-collector to make a point?

(i) A squirrel.

(ii) A rabbit.

(iii) A tortoise.

(iv) A goat.

Ans: (iii) A tortoise.

14. What was the name of Toto’s companion in the stable?

(i) Tommy.

(ii) Nana.

(iii) Bruno.

(iv) Sheru.

Ans: (ii) Nana.

15. How did Toto trouble Nana on his first night in the stable?

(i) He chased her around the stable.

(ii) He bit her long ears.

(iii) He stole her food.

(iv) He climbed onto her back.

Ans: (ii) He bit her long ears.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top