🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 23 The Lost Child

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 23 The Lost Child As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 23 The Lost Child and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 23 The Lost Child

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 23

MOMENTS SECTION
MCQs

Choose the Correct Answer: 

1. During which season does the story begin?

(i) Winter.

(ii) Spring.

(iii) Summer.

(iv) Monsoon.

Ans: (ii) Spring.

2. How were some people travelling to the fair?

(i) By train.

(ii) By bicycle.

(iii) In bamboo and bullock carts.

(iv) By boat.

Ans: (iii) In bamboo and bullock carts.

3. What first attracted the child while walking towards the fair?

(i) Balloons.

(ii) Toys displayed in the shops.

(iii) Sweetmeats.

(iv) Flowers.

Ans: (ii) Toys displayed in the shops.

4. What did the child’s mother ask him to look at instead of the toy?

(i) A pond.

(ii) A flowering mustard field.

(iii) A river.

(iv) A temple.

Ans: (ii) A flowering mustard field.

5. Which insects fascinated the child in the mustard field?

(i) Ants and beetles.

(ii) Dragonflies and butterflies.

(iii) Mosquitoes and flies.

(iv) Grasshoppers and crickets.

Ans: (ii) Dragonflies and butterflies.

6. What fell on the child when he entered the grove?

(i) Fruits.

(ii) Dry leaves.

(iii) Young flower petals.

(iv) Raindrops.

Ans: (iii) Young flower petals.

7. Which bird’s sound made the child run excitedly?

(i) Sparrow.

(ii) Peacock.

(iii) Dove.

(iv) Parrot.

Ans: (iii) Dove.

8. Which sweet was the child’s favourite?

(i) Jalebi.

(ii) Rasagulla.

(iii) Burfi.

(iv) Gulab Jamun.

Ans: (iii) Burfi.

9. Why did the child not wait for an answer after asking for the garland?

(i) He forgot about it.

(ii) He knew his parents would refuse.

(iii) The shop closed.

(iv) Someone called him away.

Ans: (ii) He knew his parents would refuse.

10. What colours of balloons were displayed on the pole?

(i) White, Black, Grey and Brown.

(ii) Pink, Blue, Orange and White.

(iii) Yellow, Red, Green and Purple.

(iv) Red, Blue, Black and Yellow.

Ans: (iii) Yellow, Red, Green and Purple.

11. Why did the child not stop to hear the snake-charmer’s music?

(i) He disliked music.

(ii) His parents had forbidden him.

(iii) The snake was asleep.

(iv) The crowd was too small.

Ans: (ii) His parents had forbidden him.

12. What did the child request before realizing he was lost?

(i) A balloon.

(ii) A garland.

(iii) A ride on the roundabout.

(iv) A flute.

Ans: (iii) A ride on the roundabout.

13. What was the child’s first reaction after he could not find his parents?

(i) He laughed.

(ii) He stood quietly.

(iii) He cried loudly and searched everywhere.

(iv) He returned home alone.

Ans: (iii) He cried loudly and searched everywhere.

14. Where did the child run while searching for his parents?

(i) To the riverbank.

(ii) To a shrine crowded with people.

(iii) To the village school.

(iv) To the market road.

Ans: (ii) To a shrine crowded with people.

15. Who rescued the child from the crowded place?

(i) A policeman.

(ii) A shopkeeper.

(iii) A kind man.

(iv) His uncle.

Ans: (iii) A kind man.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top