🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 12 A Visit to Kaziranga and Sivasagar

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 12 A Visit to Kaziranga and Sivasagar As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 12 A Visit to Kaziranga and Sivasagar and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 12 A Visit to Kaziranga and Sivasagar

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 12

PROSE SECTION
MCQs

1. Who narrated the travel story of Kaziranga and Sivasagar?

(i) Bhupen Hazarika.

(ii) Srutimala Duara.

(iii) Susanta Khound.

(iv) Anjana Sharma.

Ans: (ii) Srutimala Duara.

2. In which district does Kaziranga National Park extend up to the hills?

(i) Dibrugarh.

(ii) Jorhat.

(iii) Karbi Anglong.

(iv) Cachar.

Ans: (iii) Karbi Anglong.

3. What is Kaziranga famous for?

(i) Asiatic lions.

(ii) One-horned rhinoceros.

(iii) Snow leopards.

(iv) Red pandas.

Ans: (ii) One-horned rhinoceros.

4. Where had Lohit and Trisha visited the previous year?

(i) Guwahati.

(ii) Sivasagar.

(iii) Tezpur.

(iv) Jorhat.

Ans: (iii) Tezpur.

5. How did Lohit express his happiness about staying at Kaziranga?

(i) He danced.

(ii) He sang a song.

(iii) He clapped his hands.

(iv) He jumped into the car.

Ans: (iii) He clapped his hands.

6. What kind of chairs did the children sit on in the hotel veranda?

(i) Plastic chairs.

(ii) Wooden chairs.

(iii) Cane chairs.

(iv) Iron chairs.

Ans: (iii) Cane chairs.

7. Which monkey species was specifically mentioned in Kaziranga?

(i) Rhesus macaque.

(ii) Golden langur.

(iii) Capped langur.

(iv) Hoolock gibbon.

Ans: (iii) Capped langur.

8. Besides animals, what else did Trisha ask about in Kaziranga?

(i) Rivers.

(ii) Snakes.

(iii) Mountains.

(iv) Temples.

Ans: (ii) Snakes.

9. According to Lohit’s father, a World Heritage Site is a place of:

(i) Religious importance only.

(ii) Scientific experiments.

(iii) Special significance.

(iv) Military value.

Ans: (iii) Special significance.

10. Who was the Viceroy of India when Mary Curzon visited Kaziranga?

(i) Lord Mountbatten.

(ii) Lord Curzon.

(iii) Lord Ripon.

(iv) Lord Hastings.

Ans: (ii) Lord Curzon.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top