144+ Latest Riddles in English With Answer

Latest Riddles in English: Need a little break to unwind with some fun brain teasers? Check out our list of the Latest Riddles in English With Answer of all time. These are easy starters and the perfect googly for some kids and adults.

Join Telegram Groups
Riddles in English With Answer

144+ Latest Riddles in English With Answer

Latest Riddles in English With Answer

There is a lot of drama on the characters and sounds, so if you are not physical then keep going. We’ve got some fun Latest Riddles in English With Answer to keep you going. Now, if you make it to the end, you can try the rest, but be careful: the hard ones will put you to the test!

Although all Riddles questions are structured in a metaphorical way, some Riddles are more difficult than others. While the answer may be a simple one, the question is designed in such a way that it takes a lot of thought for someone to come up with the right answer.

Our selection of hard puzzles for kids is numbered, answers after puzzle are listed to provide greater challenges.

144+ Latest Riddles in English With Answer

1. What 8 letter word can have a letter taken away and it still makes a word. Take another letter away and it still makes a word. Keep on doing that until you have one letter left. What is the word?

Answer: The word is starting! starting, staring, string, sting, sing, sin, in, I.  Cool, huh?

2. The more you take, the more you leave behind. What am I?

Answer: Footsteps.

3. What has a head, a tail, is brown, and has no legs?

Answer: A Penny.

4. David’s father has three sons: Snap, Crackle and _____?

Answer: David.

5. Can you name three consecutive days without using the words Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday?

Answer: Yesterday, Today, and Tomorrow.

6. A doctor and a bus driver are both in love with the same woman, an attractive girl named Sarah. The bus driver had to go on a long bus trip that would last a week. Before he left, he gave Sarah seven apples. Why?

Answer: An apple a day keeps the doctor away!

7. What room do ghosts avoid?

Answer: The living room.

Best Riddles in English for Kids

Riddles in English for Kids
Best Riddles in English for Kids

8. What has lots of eyes, but can’t see?
Answer: A potato

9. What has one eye, but can’t see?
Answer: A needle

10. What has many needles, but doesn’t sew?
Answer: A Christmas tree

11. What has hands, but can’t clap?
Answer: A clock

12. What has legs, but doesn’t walk?
Answer: A table

13. What has one head, one foot, and four legs?
Answer: A Bed

14. What can you catch, but not throw?

Answer: A cold

15. What kind of band never plays music?
Answer: A rubber band

16. What has many teeth, but can’t bite?
Answer: A comb

17. What is cut on a table, but is never eaten?
Answer: A deck of cards

18. What has words, but never speaks?
Answer: A book

19. What tastes better than it smells?
Answer: Your tongue

20. What has 13 hearts, but no other organs?
Answer: A deck of cards

21. It stalks the countryside with ears that can’t hear. What is it?
Answer: Corn

22. What kind of coat is best put on wet?
Answer: A coat of paint

23. What has a bottom at the top?
Answer: Your legs

24. What has four wheels and flies?
Answer: A garbage truck

25. When does Christmas come before Thanksgiving?

Answer: In the dictionary.

26. What belongs to you, but other people use it more than you?

Answer: Your name.

27. A boy was at a carnival and went to a booth where a man said to the boy, “If I write your exact weight on this piece of paper then you have to give me $50, but if I cannot, I will pay you $50.” The boy looked around and saw no scale so he agrees, thinking no matter what the carny writes he’ll just say he weighs more or less. In the end, the boy ended up paying the man $50. How did the man win the bet?

Answer: The man did exactly as he said he would and wrote “your exact weight” on the paper.

28. What has many keys, but can’t even open a single door?

Answer: A piano.

29. You live in a one-story house made entirely of redwood. What color would the stairs be?

Answer: What stairs? You live in a one-story house.

30. Re-arrange the letters, O O U S W T D N E J R, to spell just one word. What is it?

Answer: ‘Just one word’.

31. I am not alive, but I grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I?

Answer: Fire.

32. Mr. and Mrs. Mustard have six daughters and each daughter has one brother. How many people are in the Mustard family?

Answer: There are nine Mustards in the family. Since each daughter shares the same brother, there are six girls, one boy, and Mr. and Mrs. Mustard.

33. What is more useful when it is broken?

Answer: An egg.

34. I make two people out of one. What am I?

Answer: A mirror.

35. What can point in every direction but can’t reach the destination by itself.

Answer: Your finger.

36. What is black when you buy it, red when you use it, and gray when you throw it away?

Answer: Charcoal.

37. My life can be measured in hours, I serve by being devoured. Thin, I am quick. Fat, I am slow. The wind is my foe. What am I?

Answer: I am a candle.

38. What has six faces, but does not wear makeup, has twenty-one eyes, but cannot see? What is it?

Answer: A die (dice).

39. A man rode out of town on Sunday, he stayed a whole night at a hotel and rode back to town the next day on Sunday. How is this possible?

Answer: His Horse was called Sunday!

40. What runs all around a backyard, yet never moves?
Answer: A fence 

41. What can travel all around the world without leaving its corner?
Answer: A stamp

42. What has a thumb and four fingers, but is it not a hand?
Answer: A glove

43. What has a head and a tail but nobody?
Answer: A coin

44. Where does one wall meet the other wall?
Answer: On the corner

45. What building has the most stories?
Answer: The library 

46. Samuel was out for a walk when it started to rain. He did not have an umbrella and he wasn’t wearing a hat. His clothes were soaked, yet not a single hair on his head got wet. How could this happen?

Answer: This man is bald!

47. A woman shoots her husband. Then she holds him underwater for over 5 minutes. Finally, she hangs him. But 5 minutes later they both go out together and enjoy a wonderful dinner together. How can this be?

Answer: The woman was a photographer. She shot a picture of her husband, developed it, and hung it up to dry.

Latest Mind Riddles in English

Riddles in English for Kids
Best Riddles in English for Kids

48. You have me today,

Tomorrow you’ll have more;

As your time passes,

I don’t take up space,

But I’m only in one place;

I am what you saw,

But not what you see.

What am I?

Answer: Memories.

49. Why is Europe like a frying pan?

Answer: Because it has Greece at the bottom.

50. They have not fleshed, nor feathers, nor scales, nor bone. Yet they have fingers and thumbs of their own. What are they?

Answer: Gloves.

51. I am white when I am dirty, and black when I am clean. What am I?

Answer: A blackboard.

52. Two fathers and two sons went fishing one day. They were there the whole day and only caught 3 fish. One father said, that is enough for all of us, we will have one each. How can this be possible?

Answer: There was the father, his son, and his son’s son. This equals 2 fathers and 2 sons for a total of 3!

53. This is as light as a feather, yet no man can hold it for long. What am I?

Answer: Your Breath.

54. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost everybody. What am I?

Answer: Pencil lead.

55. How do you spell candy in 2 letters?

Answer: c and y c(and)y.

56. Before Mount Everest was discovered, what was the highest mountain on Earth?

Answer: Mount Everest.

57. There are two monkeys on a tree and one jumps off.  Why does the other monkey jump too?

Answer: Monkey see monkey do.

58. What’s at least 6 inches long, goes in your mouth, and is more fun if it vibrates?

Answer: A toothbrush. Come on.

59. The more you take away, the more I become. What am I?

Answer: A-hole.

60. What runs around the whole yard without moving?

Answer: A fence.

61. Poor people have it. Rich people need it. If you eat it you die. what is it?

Answer: Nothing.

62. What goes up but never comes down?

Answer: Age.

63. A bus driver was heading down a street in Colorado. He went right past a stop sign without stopping, he turned left where there was a “no left turn” sign, and he went the wrong way on a one-way street. Then he went on the left side of the road past a cop car. Still – he didn’t break any traffic laws.

Why not?

Answer: He was walking…not driving.

64. Top of Form

Bottom of Form

What do you call two witches who live together?

Answer: Broommates!

Tricks Riddles in English

Mind Riddles in English 
Latest Mind Riddles in English

65. How do you spell COW in thirteen letters?

Answer: SEE O DOUBLE YOU.

66. There are 20 people in an empty, square room. Each person has full sight of the entire room and everyone in it without turning his head or body or moving in any way (other than the eyes). Where can you place an apple so that all but one person can see it?

Answer: Place the apple on one person’s head.

67. I have two hands, but I can not scratch myself. What am I?

Answer: A clock.

68. How do you make the number 7 an even number without addition, subtraction, multiplication or division?

Answer: Drop the “S”.

69. What goes up when the rain comes down?

Answer: An umbrella.

70. What did Mrs. Claus say to Santa when she looked up in the sky?

Answer: Looks like rain dear.

71. Always in you, Sometimes on you;

If I surround you, I can kill you.

What am I?

Answer: Water.

72. What did the baseball glove say to the ball?

Answer: Catch you later.

73. When is a doctor most annoyed?

Answer: When he is out of patients.

74. What can you catch but never throw?

Answer: A cold.

75. I am full of holes but I can still hold water. What am I?

Answer: A sponge!

76. What 7 letter word is spelled the same way backward and forwards?

Answer: Racecar.

77. Which part of a road do Ghost’s love to travel the most?

Answer: The Dead End.

78. I have no feet, no hands, no wings, but I climb to the sky. What am I?

Answer: Smoke.

79. When is it bad luck to see a black cat?

Answer: When you are a mouse.

80. If you have me, you want to share it with me. If you share it with me, you haven’t got me. What am I?

Answer: A Secret.

81. How can you make seven even?

Answer: Remove the letter s.

82. A man wanted to enter an exclusive club but did not know the password that was required. He waited by the door and listened. A club member knocked on the door and the doorman said, “twelve.” The member replied, “six ” and was let in. A second member came to the door and the doorman said, “six.” The member replied, “three” and was let in. The man thought he had heard enough and walked up to the door. The doorman said, “ten” and the man replied, “five.” But he was not let in. What should have he said?

Answer: Three. The doorman lets in those who answer with the number of letters in the word the doorman says.

83. What does a snowman like to eat for breakfast?

Answer: Frosted Flakes.

84. During which month do people sleep the least?

Answer: February (there are fewer nights in February).

85. You walk up to a mountain that has two paths. One leads to the other side of the mountain, and the other will get you lost forever. Two twins know the path that leads to the other side. You can ask them only one question. Except! One lies and one tells the truth, and you don’t know which is which. So, What do you ask?

Answer: You ask each twin What would your brother say?. This works because… Well, let’s say the correct path is on the left side. So say you asked the liar “What would your brother say?” Well, the liar would know his brother was honest and he would say the left side, but since the liar lies, he would say right. If you asked the honest twin the same question, he would say right, because he knows his brother will lie. Therefore, you would know that the correct path was the left!

86. What is made of water but if you put it into water it will die?

Answer: An ice cube.

87. I can be cracked, I can be made. I can be told, I can be played. What am I?

Answer: A Joke!

88. There’s a one-story house in which everything is yellow. Yellow walls, yellow doors, yellow furniture. What color are the stairs?
Answer: There aren’t any—it’s a one-story house.

89. What can you break, even if you never pick it up or touch it?
Answer: A promise

90. What goes up but never comes down?
Answer: Your age

91. A man who was outside in the rain without an umbrella or hat didn’t get a single hair on his head wet. Why?
Answer: He was bald.

92. There was a greenhouse. Inside the greenhouse, there was a white house Inside the white house there was a red house. Inside the red house, there were lots of babies. What am I?

Answer: This is a watermelon.

93. Which is the only way a leopard can change his spots?

Answer: By going from one spot to another.

Short Riddles in English

Short Riddles in English

94. One day, the police found a man dead inside a hut. In his left hand, he’s holding a gun. In his right hand, he has a recording. When the recording is played, the police hear the man talking about how horrible life is and how he wants it to end. The recording ends with a gunshot. The police are about to call it a suicide until you point out a very important clue. What is it?

Answer: The recording played a gunshot inside it. If the man committed suicide, he wouldn’t have been able to stop the recording after he pulled the trigger.

95. What time does a tennis player get up?

Answer: Ten-ish.

96. Why is Santa so good at Karate?

Answer: Because he has a black belt.

97. I’m as small as an ant, as big as a whale. I’ll approach like a breeze but can come like a gale. By some, I get hit, but all have shown fear. I’ll dance to the music, though I can’t hear. Of names I have many, of names I have one. I’m as slow as a snail, but from me, you can’t run. What am I?

Answer: I am a shadow.

98. There is an ancient invention still used in some parts of the world today that allows people to see through walls. What is it?

Answer: A window.

99. Romeo and Juliet are found dead on the floor in a bedroom. When they were discovered, there were pieces of glass and some water on the floor. The only furniture in the room is a shelf and a bed. The house is in a remote location, away from everything except for the nearby railroad track. What caused the death of Romeo and Juliet?

Answer: Romeo and Juliet are fish. The rumble of the train knocked the tank off the shelf, it broke and Romeo and Juliet did not survive.

 100. What is the worst vegetable to have on a ship?

Answer: A leek(leak).

101. A pet shop owner had a parrot with a sign on its cage that said: “Parrot repeats everything it hears”. Davey bought the parrot and for two weeks he spoke to it and it didn’t say a word. He returned the parrot but the shopkeeper said he never lied about the parrot.

How can this be?

Answer: The parrot was deaf.

102. Which one of Santa’s reindeer can be seen on Valentine’s day?

Answer: Cupid.

103. What travels around the world but stays in one spot?

Answer: A stamp.

104. I’m not clothed but I cover your body;

The more I’m used, the thinner I grow.

What am I?

Answer: Bar of Soap

105. What did the bee say to the flower?

Answer: Hello, honey!

106. I have a little house in which I live all alone. It has no doors or windows, and if I want to go out I must break through the wall. What am I?

Answer: A chick in an egg.

107. What’s a lifeguard’s favorite game?

Answer: Pool.

108. What did the tree wear to the pool?

Answer: Swim trunks!

109. A man was found dead next to a 13 story building. The police say it was a suicide, but you say it was a homicide (someone killed him). To prove this, you go to each floor on the building, open the window, and toss a penny out. You do this to each floor until you reach the 13th floor, open the window, and toss a penny out. How does this prove it wasn’t a suicide?

Answer: If the man committed suicide, he would’ve left the window open and you wouldn’t have had to open it.

110. What 4-letter word can be written forward, backward or upside down, and can still be read from left to right?

Answer: NOON. Cool, huh?

111. I shave every day, but my beard stays the same. What am I?

Answer: A barber

112. You see a boat filled with people, yet there isn’t a single person on board. How is that possible?

Answer: All the people on the boat are married.

113. You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle, and a fireplace. What would you light first?

Answer: The match

114. A man dies of old age on his 25 birthday. How is this possible?

Answer: He was born on February 29.

115. I have branches, but no fruit, trunk or leaves. What am I?

Answer: A bank

116. What can’t talk but will reply when spoken to?

Answer: An echo

117. The more of this there is, the less you see. What is it?

Answer: Darkness

118. What 5 letter word typed in all capital letters can be read the same upside down?

Answer: SWIMS.

119. A pregnant lady named her children: Dominique, Regis, Michelle, Fawn, Sophie, and Lara. What will she name her next child? Jessica, Katie, Abby or Tilly?

Answer: Tilly. She seems to follow the scale Do, Re, Mi, Fa, So, La, and then Ti.

120. You have three stoves: a gas stove, a wood stove, and a coal stove, but only one match. Which should you light first?

Answer: The match!

121. A time when they are green, a time when they’re brown, but both of these times, cause me to frown. But just in between, for a very short while, They’re perfect and yellow and cause me to smile!

What am I talking about here?

Answer: Bananas.

Tricks Riddles in English

Tricks Riddles in English
Tricks Riddles in English

122. Why was the picture sent to jail?

Answer: Because it was framed.

123. How can you leave a room with two legs and return with six legs?

Answer: Bring a chair back with you.

124. What weighs more? A pound of feathers or a pound of stones?

Answer: The same. They both weigh a pound!

125. Two girls have the same parents and were born at the same hour of the same day of the same month, but they are not twins. How can this be possible?

Answer: They were not born in the same year.

126. You can carry it everywhere you go, and it does not get heavy. What is it?

Answer: Your name.

127. If you were running a race, and you passed the person in 2nd place, what place would you be in now?

Answer: You would be on the 2nd. You thought first place, right? Well, you passed the guy in second place, not first.

128. What do you call cheese that belongs to someone else?

Answer: Nacho cheese!

129. Look in my face, I am somebody; Look in my back, I am nobody.

What am I?

Answer: I am a mirror.

130. I’m white and used for cutting and grinding. When I’m damaged, humans usually remove me or fill me. For most animals, I am a useful tool.

What am I?

Answer: A tooth!

131. When can you add two to eleven and get one as the correct answer?

Answer: When you add two hours to eleven o’clock, you get one o’clock.

132. When will water stop running downhill?

Answer: When it reaches the bottom.

133. Why was the broom late?

Answer: It overswept.

134. Five apples are in a basket. How do you divide them among five girls so that each girl gets an apple, but one apple remains in the basket?

Answer: Give the fifth girl her apple in the basket.

135. What has to be broken before you can use it?

Answer: An egg

136. I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I?

Answer: A candle

137. What month of the year has 28 days?

Answer: All of them

138. What is full of holes but still holds water?

Answer: A sponge

139. What question can you never answer yes to?

Answer: Are you asleep yet?

140. What is always in front of you but can’t be seen?

Answer: The future

141. What gets wet while drying?

Answer: A towel

142. What can you keep after giving to someone?

Answer: Your word

143. You use a knife to slice my head and weep beside me when I am dead.

What am I?

Answer: An onion.

144. Railroad Crossing, look out for the cars. Can you spell that, without any R’s?

Answer: that

1 thought on “144+ Latest Riddles in English With Answer”

  1. Hey there! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top