🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

Class 11 English MCQ Chapter 22 The Tale of Melon City

Class 11 English MCQ Chapter 22 The Tale of Melon City Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters Class 11 English MCQ Chapter 22 The Tale of Melon City and select need one. AHSEC Class 11 English Objective Type Question Answer As Per AHSEC New Book Syllabus Download PDF. AHSEC English MCQ Class 11.

Class 11 English MCQ Chapter 22 The Tale of Melon City

Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. AHSEC Class 11 English Multiple Choice Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given AHSEC Class 11 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 22

MCQs

Choose The Correct Option:

1. What is the King’s primary characteristic in the poem?

(a) Cruel.

(b) Just and placid.

(c) Merciful.

(d) Arrogant.

Ans: (b) Just and placid.

2. What does the King want to be built?

(a) A palace.

(b) An arch.

(c) A statue.

(d) A temple.

Ans: (b) An arch.

3. What happens when the King rides under the arch?

(a) He is crowned.

(b) He loses his crown.

(c) He is welcomed by the people.

(d) The arch breaks.

Ans: (b) He loses his crown.

4. Who is blamed for the mistake with the arch?

(a) The King.

(b) The architect.

(c) The workmen.

(d) The chief of builders.

Ans: (c) The workmen.

5. What does the King do when he cannot find the real culprit?

(a) He resigns.

(b) He punishes everyone.

(c) He forgives everyone.

(d) He blames the city council.

Ans: (b)  He punishes everyone.

6. Who is the wisest man in the kingdom?

(a) The King’s advisor.

(b) A councillor.

(c) An old man.

(d) The architect.

Ans: (c) An old man.

7. What is the wisest man’s suggestion?

(a) Hang the architect.

(b) Hang the arch.

(c) Hang the workmen.

(d) Hang the King.

Ans: (b) Hang the arch.

8. Who is crowned as the new King?

(a) A councillor.

(b) An idiot.

(c) The original King.

(d) A melon.

Ans: (d) A melon.

9. What is the people’s reaction to the new King?

(a) Indifference.

(b) Happiness.

(c) Anger.

(d) Confusion.

Ans: (a)  Indifference.

10. What does the King do before he is hanged?

(a) Leaves the kingdom.

(b) Prays.

(c) Orders a feast.

(d) Accepts his fate.

Ans: (d) Accepts his fate.

11. What does the melon symbolize in the story?

(a) Justice.

(b) Absurdity of leadership.

(c) Wisdom.

(d) Power.

Ans: (b) Absurdity of leadership.

12. What do the ministers say after the King’s death?

(a) “Long live the King!”

(b) “The King is dead.”

(c) “The new King is wise.”

(d) “Let us mourn the King.”

Ans: (b) “The King is dead.”

13. What custom is followed after the King’s death?

(a) A new election.

(b) A new King is chosen by passing through the city gate.

(c) The next in line is crowned.

(d) A democratic vote.

Ans: (b) A new King is chosen by passing through the city gate.

14. How is the new King chosen?

(a) Through voting.

(b) By divine right.

(c) By random choice.

(d) By the people’s demand.

Ans: (c) By random choice.

15. How does the new King behave?

(a) He is strict.

(b) He is passive.

(c) He is intelligent.

(d) He is a melon.

Ans: (d)  He is a melon.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top