SEBA Class 8 English MCQ Chapter 6 A New Day, A New Way Solutions to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 8 English MCQ Question Answer and select need one. SEBA Class 8 English Objective Type Question Answer As Per SEBA New Book Syllabus Download PDF. SCERT English MCQ Class 8 Solutions.
SEBA Class 8 English MCQ Chapter 6 A New Day, A New Way
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. SCERT Class 8 English Multiple Choice Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given SEBA Class 8 English MCQ Question Answer for All Chapters, You can practice these here.
A New Day, A New Way
Chapter: 6
| MCQ |
1. Who is the main character in the story?
(a) Kalpana Ma’am.
(b) Swati.
(c) Seema.
(d) NGO lady.
Ans: (c) Seema.
2. Why was Seema upset?
(a) Swati failed her exam.
(b) The kitchen was dirty.
(c) Salary was delayed.
(d) She lost her job.
Ans: (c) Salary was delayed.
3. What class is Swati in?
(a) VIII.
(b) IX.
(c) X.
(d) XI.
Ans: (c) X.
4. What kind of organisation is Brave Mothers?
(a) A school.
(b) A business firm.
(c) An NGO.
(d) A bank.
Ans: (c) An NGO.
5. What training did Seema choose?
(a) Tailoring.
(b) Culinary.
(c) Embroidery.
(d) Toy-making.
Ans: (b) Culinary.
6. How many customers would be assigned to Seema?
(a) Ten.
(b) Twenty.
(c) Thirty.
(d) Fifty.
Ans: (c) Thirty.
7. What will the NGO provide to help Seema start?
(a) Uniform.
(b) Recipe book.
(c) Loan.
(d) Vehicle.
Ans: (c) Loan.
8. What was the name of the NGO lady’s office?
(a) Smart Mothers.
(b) Bright Women.
(c) Brave Mothers.
(d) Help Mothers.
Ans: (c) Brave Mothers.
9. What did Swati use to find the contact number?
(a) Her phone.
(b) Her diary.
(c) Her computer.
(d) Her book.
Ans: (b) Her diary.
10. What was Seema’s mood at the end of the story?
(a) Sad.
(b) Angry.
(c) Hopeful.
(d) Confused.
Ans: (c) Hopeful.

Hi! my Name is Parimal Roy. I have completed my Bachelor’s degree in Philosophy (B.A.) from Silapathar General College. Currently, I am working as an HR Manager at Dev Library. It is a website that provides study materials for students from Class 3 to 12, including SCERT and NCERT notes. It also offers resources for BA, B.Com, B.Sc, and Computer Science, along with postgraduate notes. Besides study materials, the website has novels, eBooks, health and finance articles, biographies, quotes, and more.



