SEBA Class 8 English MCQ Chapter 7 Sympathy Solutions to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 8 English MCQ Question Answer and select need one. SEBA Class 8 English Objective Type Question Answer As Per SEBA New Book Syllabus Download PDF. SCERT English MCQ Class 8 Solutions.
SEBA Class 8 English MCQ Chapter 7 Sympathy
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. SCERT Class 8 English Multiple Choice Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given SEBA Class 8 English MCQ Question Answer for All Chapters, You can practice these here.
Sympathy
Chapter: 7
| MCQ |
1. What did the proud man give the poet?
(i) Kind words.
(ii) A house.
(iii) Gold.
(iv) Sympathy.
Ans: (iii) Gold.
2. What did the proud man not give?
(i) Bread.
(ii) Gold.
(iii) Kindness.
(iv) Food.
Ans: (iii) Kindness.
3. How did the poor man help the poet?
(i) By giving him gold.
(ii) By giving him food and care.
(iii) By ignoring him.
(iv) By giving him money.
Ans: (ii) By giving him food and care.
4. What is greater than gold, according to the poet?
(i) Kind words.
(ii) Food.
(iii) Sympathy.
(iv) Money.
Ans: (iii) Sympathy.
5. Which tense is used in the poem “Sympathy”?
(i) Present tense.
(ii) Future tense.
(iii) Continuous tense.
(iv) Past tense.
Ans: (iv) Past tense.
6. What does the word ‘erect’ mean in the poem?
(i) Bending down.
(ii) Standing straight.
(iii) Crying loudly.
(iv) Sleeping quietly.
Ans: (ii) Standing straight.
7. What kind of help did the poor man offer?
(i) Emotional and physical support.
(ii) Gold and silver.
(iii) Advice only.
(iv) A house and land.
Ans: (i) Emotional and physical support.
8. What does the word ‘sympathy’ mean?
(i) Laughing at someone.
(ii) Ignoring someone’s pain.
(iii) Understanding and sharing of pain.
(iv) Giving orders.
Ans: (iii) Understanding and sharing of pain.
9. How does the poet feel after receiving help from the proud man?
(i) Loved and supported.
(ii) Cold and unsatisfied.
(iii) Angry and rude.
(iv) Excited and joyful.
Ans: (ii) Cold and unsatisfied.
10. What is the rhyme scheme of the poem?
(i) AABB.
(ii) ABAB.
(iii) ABCD.
(iv) AAAA.
Ans: (ii) ABAB.

Hi! my Name is Parimal Roy. I have completed my Bachelor’s degree in Philosophy (B.A.) from Silapathar General College. Currently, I am working as an HR Manager at Dev Library. It is a website that provides study materials for students from Class 3 to 12, including SCERT and NCERT notes. It also offers resources for BA, B.Com, B.Sc, and Computer Science, along with postgraduate notes. Besides study materials, the website has novels, eBooks, health and finance articles, biographies, quotes, and more.



