🪔 Diwali Maha Offer Class 10 & 12 Bundles @ ₹299 ₹599
Ends in:
03d
14h
35m
40s

SEBA Class 7 English Important Chapter 3 Form The Dairy of Anne Frank

SEBA Class 7 English Important Chapter 3 Form The Dairy of Anne Frank Question Answer As Per New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English Important Chapter 3 Form The Dairy of Anne Frank Solutions and select need one. SEBA Class 7 English Additional Solutions Download PDF. SEBA Class 7 English Important Solutions.

SEBA Class 7 English Important Chapter 3 Form The Dairy of Anne Frank

Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. SCERT Class 7 English Important Notes are part of All Subject Solutions. Here we have given SCERT Class 7 English Additional Question Answer for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 3

IMPORTANT QUESTION AND ANSWER

A. Short Question & Answer:

1. Why did Anne Frank start writing in her diary?

Ans: Anne started writing in her diary to pass time fruitfully while hiding and to express her deep feelings since she had no real friend to talk to.

2. What did Anne call her diary and why?

Ans: Anne called her diary “Kitty” because she wanted it to be her friend to whom she could share all her thoughts and feelings.

3. What significant event happened to Anne two days after receiving her diary?

Ans: She began writing in her diary two days after receiving it on her birthday.

4. How did Anne describe the patience of paper?

Ans: Anne said that “paper is more patient than man,” meaning she could express her feelings freely in her diary without fear of judgment.

5. Who was the only member of Anne’s family to survive World War II?

Ans: Anne’s father, Otto Frank, was the only family member to survive the war.

B. Fill in the Blanks:

1. Anne Frank was born on __________.

Ans: June 12, 1929.

2. Anne received her diary as a __________ present.

Ans: Birthday.

3. Anne’s family hid from the __________ army during World War II.

Ans: German.

4. Anne called her diary __________.

Ans: Kitty.

5. Anne died in a __________ camp in 1945.

Ans: concentration.

6. Anne’s father, __________ Frank, was the only family member to survive the war.

Ans: Otto.

C. True or False:

1. Anne Frank began writing her diary to record history.

Ans: False.

2. Anne’s diary became a classic after her death.

Ans: True.

3. Anne called her diary Kitty because she wanted it to be her friend.

Ans: True.

4. Anne was allowed to get up at six o’clock on her birthday.

Ans: False.

5. Anne’s diary contains unbosomings of a thirteen-year-old schoolgirl.

Ans: True.

6. Anne’s father did not survive World War II.

Ans: False.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top