SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 Uruka Advanture Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 Uruka Advanture Solutions and select need one. SEBA Class 7 English Objective Type Question Answer As Per SEBA New Book Syllabus Download PDF. SCERT English MCQ Class 7 Solutions.
SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 Uruka Advanture
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. SCERT Class 7 English Multiple Choice Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given SEBA Class 7 English MCQ Question Answer for All Chapters, You can practice these here.
Uruka Advanture
Chapter: 2
| MCQ |
1. What is Mahendra’s nickname?
(a) Sanju.
(b) Mahen.
(c) Rinku.
(d) Rumon.
Ans: (b) Mahen.
2. Which festival was being celebrated?
(a) Baisakhi.
(b) Diwali.
(c) Magh Bihu.
(d) Christmas.
Ans: (c) Magh Bihu.
3. What is uruka?
(a) Morning feast.
(b) Night before Magh Bihu.
(c) Harvest festival.
(d) New Year’s day.
Ans: (b) Night before Magh Bihu.
4. Who was the eldest among the friends?
(a) Mahen.
(b) Sanju.
(c) Nantu.
(d) Rumon.
Ans: (b) Sanju.
5. Where did the boys decide to spend the uruka night?
(a) Mahen’s house.
(b) Their own homes.
(c) Bhelaghar (feasting house).
(d) Shantiram’s house.
Ans: (c) Bhelaghar (feasting house).
6. What was Shantiram’s hobby?
(a) Gardening.
(b) Fishing.
(c) Farming.
(d) Painting.
Ans: (c) Farming.
7. Which vegetables were mentioned in the story?
(a) Potato, tomato, cucumber.
(b) Cabbage, brinjal, carrots.
(c) Spinach, peas, onions.
(d) Corn, beans, lettuce.
Ans: (b) Cabbage, brinjal, carrots.
8. How did the boys enter Shantiram’s garden?
(a) By jumping the fence.
(b) By opening the door.
(c) By putting aside the bamboo nongola.
(d) By climbing a tree.
Ans: (c) By putting aside the bamboo nongola.
9. What made the night eerie?
(a) The sound of dogs.
(b) The screeching of the nightjar.
(c) The rain.
(d) The wind.
Ans: (b) The screeching of the nightjar.
10. What did the boys think the black heap was?
(a) A ghost.
(b) A pile of garbage.
(c) A sleeping animal.
(d) Shantiram.
Ans: (b) A pile of garbage.

Hi, I’m Dev Kirtonia, Founder & CEO of Dev Library. A website that provides all SCERT, NCERT 3 to 12, and BA, B.com, B.Sc, and Computer Science with Post Graduate Notes & Suggestions, Novel, eBooks, Biography, Quotes, Study Materials, and more.

