SEBA Class 7 English MCQ Chapter 1 Hobbies Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 1 Hobbies Solutions and select need one. SEBA Class 7 English Objective Type Question Answer As Per SEBA New Book Syllabus Download PDF. SCERT English MCQ Class 7 Solutions.
SEBA Class 7 English MCQ Chapter 1 Hobbies
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. SCERT Class 7 English Multiple Choice Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given SEBA Class 7 English MCQ Question Answer for All Chapters, You can practice these here.
Hobbies
Chapter: 1
| MCQ |
1. What is a hobby?
(a) A job.
(b) An activity done for fun.
(c) A school subject.
(d) A type of sport.
Ans: (b) An activity done for fun.
2. Collecting stamps is called:
(a) Philately.
(b) Photography.
(c) Gardening.
(d) Singing.
Ans: (a) Philately.
3. Which of these is an outdoor hobby?
(a) Reading.
(b) Gardening.
(c) Listening to music.
(d) Drawing.
Ans: (b) Gardening.
4. Which of these is an indoor hobby?
(a) Trekking.
(b) Swimming.
(c) Painting.
(d) Travelling.
Ans: (c) Painting.
5. Which instrument does Neeta play?
(a) Guitar.
(b) Piano.
(c) Harmonium.
(d) Violin.
Ans: (c) Harmonium.
6. What is Irfan’s favourite hobby?
(a) Singing.
(b) Painting.
(c) Gardening.
(d) Reading.
Ans: (b) Painting.
7. What type of painting does Irfan do?
(a) Oil painting.
(b) Water colour painting.
(c) Sketching.
(d) Digital art.
Ans: (b) Water colour painting.
8. What does Shyam do in his garden?
(a) Plays games.
(b) Waters plants.
(c) Paints pictures.
(d) Sings songs.
Ans: (b) Waters plants.
9. Which hobby involves growing plants?
(a) Gardening.
(b) Philately.
(c) Painting.
(d) Reading.
Ans: (a) Gardening.
10. Which activity gives joy and keeps us busy?
(a) Hobbies.
(b) Homework.
(c) Watching TV.
(d) Sleeping.
Ans: (a) Hobbies.
11. What kind of stories does Shyam like to read?
(a) Mystery and adventure.
(b) Science fiction.
(c) Comic books.
(d) None of these.
Ans: (a) Mystery and adventure.
12. What do we call the hobby of collecting stamps?
(a) Stampology.
(b) Philately.
(c) Stamp art.
(d) Postage study.
Ans: (b) Philately.
13. Which is NOT a hobby?
(a) Painting.
(b) Gardening.
(c) Sleeping.
(d) Singing.
Ans: (c) Sleeping.
14. Playing games can be:
(a) Only indoor.
(b) Only outdoor.
(c) Both indoor and outdoor.
(d) Neither.
Ans: (c) Both indoor and outdoor.
15. What do we use to play tunes in singing hobby?
(a) Guitar.
(b) Harmonium.
(c) Drum.
(d) Violin.
Ans: (b) Harmonium.

Hi, I’m Dev Kirtonia, Founder & CEO of Dev Library. A website that provides all SCERT, NCERT 3 to 12, and BA, B.com, B.Sc, and Computer Science with Post Graduate Notes & Suggestions, Novel, eBooks, Biography, Quotes, Study Materials, and more.

