NCERT Class 9 Physical Education Chapter 19 Combat Sport

NCERT Class 9 Physical Education Chapter 19 Combat Sport Solutions English Medium As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters NCERT Class 9 Physical Education Chapter 19 Combat Sport Notes and select need one. NCERT Class 9 Physical Education Question Answers Download PDF. NCERT Class 9 Physical Education And Well – Being Texbook Solutions.

NCERT Class 9 Physical Education Chapter 19 Combat Sport

Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. CBSE Class 9 Physical Education And Well – Being Textual Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given NCERT Class 9 Physical Education And Well – Being Notes, CBSE Class 9 Physical Education And Well – Being Textbook Solutions for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 19

Unit – 5 Sports 
EXERCISES (ADDITIONALLY ADDED QUESTIONS)

1. What is the origin of Judo?

Ans: Judo originated from the ancient Japanese art of Jiu-Jitsu, a system of hand-to-hand combat.

2. Who started the first school of Judo and when?

Ans: The first school of Judo was started by Professor Jigoro Kano in 1882 at Eishoji, a Buddhist temple in Tokyo, Japan.

3. Why are Judo competitions held in different weight categories?

Ans: Judo competitions are held in different weight categories to ensure equality among players and to avoid injuries.

4. What are the two Olympic styles of wrestling?

Ans: The two Olympic styles of wrestling are Freestyle Wrestling and Greco-Roman Wrestling.

5. What is the main difference between Freestyle and Greco-Roman wrestling?

Ans: In Greco-Roman wrestling, wrestlers cannot attack their opponent’s legs or use their own legs for moves, while in Freestyle wrestling both arms and legs can be used.

6. What is the traditional Indian style of wrestling called?

Ans: The traditional Indian style of wrestling is called Pehlwani or Kushti.

7. What does the word “Taekwondo” mean?

Ans: Tae means foot or to step on, Kwon means fist or fight, and Do means the way or discipline.

8. In which country did Taekwondo originate?

Ans: Taekwondo originated in Korea.

9. When was the World Taekwondo Federation (WTF) established?

Ans: The World Taekwondo Federation (WTF) was established in 1973.

10. Who was the first Indian boxer to win an Olympic boxing medal?

Ans: Vijender Singh was the first Indian boxer to win an Olympic boxing medal, winning a bronze medal in 2008.

11. Bonus Question: Who is India’s six-time world champion woman boxer?

Ans: Mary Kom is India’s six-time world champion woman boxer.

12. Which rules helped develop modern boxing in England?

Ans: Modern boxing developed under the Marquess of Queensberry Rules established in 1867.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top