⚡ Durga Puja Special Offer Class 10 & 12 All-in-One Bundles (6 Subjects @ ₹299 ₹599)
Ends: 08: 45: 20

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 4 Some Hearts Speak Best Through Art

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 4 Some Hearts Speak Best Through Art Solutions As Per SCERT New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 4 Some Hearts Speak Best Through Art Notes and select need one. SEBA Class 7 English Multiple Choice Solutions Download PDF. SCERT Class 7 English (Rainbow) Objective Type Solutions.

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 4 Some Hearts Speak Best Through Art

Also, you can read the SCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per State Council of Educational Research and Training (SCERT) Book guidelines. SCERT Class 7 English (Rainbow) MCQs All Subject Solutions. Here we have given SCERT Class 7 English MCQ New Syllabus for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 4

MCQ

Tick the Correct Option:

1. Which students were chatting and laughing at the school gate?

(i) Medha, Shreya and Tanya.

(ii) Dipu, Vimal and Tanya.

(iii) Medha, Dipu and Shreya.

(iv) Tanya, Shreya and Vimal.

Ans: (ii) Dipu, Vimal and Tanya.

2. What nickname did Dipu give to Medha?

(i) Miss Artist.

(ii) Silent Star.

(iii) Miss Mute.

(iv) Quiet Girl.

Ans: (iii) Miss Mute.

3. Who was Shreya in the lesson?

(i) Medha’s sister.

(ii) Medha’s new friend in class.

(iii) Tanya’s cousin.

(iv) Dipu’s classmate from another school.

Ans: (ii) Medha’s new friend in class.

4. What was Medha doing during recess while others were playing?

(i) Reading a storybook.

(ii) Writing a letter.

(iii) Sitting alone and sketching.

(iv) Sleeping in the classroom.

Ans: (iii) Sitting alone and sketching.

5. What was Medha trying to draw?

(i) A peacock.

(ii) A pelican.

(iii) A parrot.

(iv) A pigeon.

Ans: (ii) A pelican.

6. Why did Medha draw a pelican?

(i) She saw one in the school garden.

(ii) She read about it the previous day.

(iii) Tanya asked her to draw it.

(iv) It was part of her homework.

Ans: (ii) She read about it the previous day.

7. Who appreciated Medha’s drawing?

(i) Dipu.

(ii) Vimal.

(iii) Tanya.

(iv) Shreya.

Ans: (iii) Tanya.

8. What event was announced during the morning assembly?

(i) Sports Week.

(ii) Science Week.

(iii) Kindness Week.

(iv) Cultural Week.

Ans: (iii) Kindness Week.

9. What was the theme of Kindness Week?

(i) Speak Up for Each Other.

(ii) Save Nature.

(iii) Clean School Campaign.

(iv) Respect Your Teachers.

Ans: (i) Speak Up for Each Other.

10. What did Tanya do that changed Medha’s feelings?

(i) She ignored Medha.

(ii) She laughed at Medha.

(iii) She listened to Medha and stood by her.

(iv) She complained to the principal.

Ans: (iii) She listened to Medha and stood by her.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top