SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 A Memorable Semester Break Solutions As Per SCERT New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 A Memorable Semester Break Notes and select need one. SEBA Class 7 English Multiple Choice Solutions Download PDF. SCERT Class 7 English (Rainbow) Objective Type Solutions.
SEBA Class 7 English MCQ Chapter 2 A Memorable Semester Break
Also, you can read the SCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per State Council of Educational Research and Training (SCERT) Book guidelines. SCERT Class 7 English (Rainbow) MCQs All Subject Solutions. Here we have given SCERT Class 7 English MCQ New Syllabus for All Chapters, You can practice these here.
A Memorable Semester Break
Chapter: 2
| MCQ |
Tick the Correct Option:
1. Where were Diya and Shruti studying?
(i) Indian Institute of Technology (IIT), Guwahati.
(ii) Indian Institute of Technology (IIT), Delhi.
(iii) Indian Institute of Technology (IIT), Kharagpur.
(iv) Indian Institute of Technology (IIT), Kerala.
Ans: (ii) Indian Institute of Technology (IIT), Delhi.
2. Why did Diya want to visit Assam?
(i) She wanted to attend a wedding.
(ii) She wanted to explore the Northeast with Shruti.
(iii) She wanted to study at IIT Guwahati.
(iv) She wanted to buy tea.
Ans: (ii) She wanted to explore the Northeast with Shruti.
3. Who welcomed Diya and Shruti at Guwahati Airport?
(i) Shruti’s uncle.
(ii) Shruti’s grandparents.
(iii) Shruti’s parents.
(iv) Their classmates.
Ans: (iii) Shruti’s parents.
4. Which place did Diya and Shruti visit first after reaching Guwahati?
(i) Kaziranga National Park.
(ii) Charaideo Maidams.
(iii) Kamakhya Temple.
(iv) Jorhat Tea Garden.
Ans: (iii) Kamakhya Temple.
5. What impressed Diya the most at Kamakhya Temple?
(i) The live folk music.
(ii) The calmness of the sacred hilltop.
(iii) The tea gardens.
(iv) The elephant safari.
Ans: (ii) The calmness of the sacred hilltop.
6. What did they enjoy during the Brahmaputra river cruise?
(i) Fishing competition.
(ii) Sunset, soft breeze and live folk music.
(iii) Boat race.
(iv) Swimming.
Ans: (ii) Sunset, soft breeze and live folk music.
7. Where did Diya and Shruti go early the next morning?
(i) Sivasagar.
(ii) Charaideo.
(iii) Kaziranga National Park.
(iv) Majuli.
Ans: (iii) Kaziranga National Park.
8. Which animals did they see during the jeep safari?
(i) Lions, tigers and bears.
(ii) Rhinos, wild boars, swamp deer and wild elephants.
(iii) Camels and zebras.
(iv) Crocodiles and snakes only.
Ans: (ii) Rhinos, wild boars, swamp deer and wild elephants.
9. Which dance performance did they enjoy in the evening?
(i) Bihu dance.
(ii) Sattriya dance.
(iii) Jhumur dance.
(iv) Kathak dance.
Ans: (iii) Jhumur dance.
10. What did they see during the elephant safari?
(i) Nesting storks, grazing deer and a family of otters.
(ii) Tigers hunting deer.
(iii) Only rhinos.
(iv) Crocodiles in the river.
Ans: (i) Nesting storks, grazing deer and a family of otters.
Subject Ka Complete Video Solution Dekhein
Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

