SEBA Class 9 English MCQ Chapter 19 The Duck and the Kangaroo

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 19 The Duck and the Kangaroo As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 19 The Duck and the Kangaroo and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 19 The Duck and the Kangaroo

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 19

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “The Duck and the Kangaroo”?

(i) W.B. Yeats.

(ii) Edward Lear.

(iii) James Kirkup.

(iv) Phoebe Cary.

Ans: (ii) Edward Lear.

2. What kind of poem is “The Duck and the Kangaroo”?

(i) Sonnet.

(ii) Ballad.

(iii) Nonsense Verse.

(iv) Epic.

Ans: (iii) Nonsense Verse.

3. Where did the Duck live?

(i) In a forest.

(ii) In a nasty pond.

(iii) In a river.

(iv) In a lake.

Ans: (ii) In a nasty pond.

4. What did the Duck admire about the Kangaroo?

(i) Its strength.

(ii) Its tail.

(iii) Its ability to hop over land and water.

(iv) Its speed in swimming.

Ans: (iii) Its ability to hop over land and water.

5. What did the Duck long to do?

(i) Fly in the sky.

(ii) Swim in the ocean.

(iii) Go out into the world beyond.

(iv) Live in a forest.

Ans: (iii) Go out into the world beyond.

6. What request did the Duck make to the Kangaroo?

(i) To teach him to hop.

(ii) To give him a ride on its back.

(iii) To visit his pond.

(iv) To build a nest.

Ans: (ii) To give him a ride on its back.

7. What did the Duck promise to do during the ride?

(i) Sing songs.

(ii) Tell stories.

(iii) Sit still and say only “Quack”.

(iv) Sleep quietly.

Ans: (iii) Sit still and say only “Quack”.

8. Which places did the Duck wish to visit?

(i) London and Paris.

(ii) The Dee and the Jelly Bo Lee.

(iii) Australia and Africa.

(iv) Hills and valleys.

Ans: (ii) The Dee and the Jelly Bo Lee.

9. What was the Kangaroo’s only objection?

(i) The Duck was too heavy.

(ii) The Duck talked too much.

(iii) The Duck’s feet were wet and cold.

(iv) The journey was too long.

Ans: (iii) The Duck’s feet were wet and cold.

10. According to the Kangaroo, what illness might the Duck cause?

(i) Fever.

(ii) Cold.

(iii) Roo-Matiz.

(iv) Cough.

Ans: (iii) Roo-Matiz.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top