SEBA Class 9 English MCQ Chapter 18 No Men Are Foreign

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 18 No Men Are Foreign As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 18 No Men Are Foreign and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 18 No Men Are Foreign

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 18

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “No Men Are Foreign”?

(i) W.B. Yeats.

(ii) James Kirkup.

(iii) Robert Frost.

(iv) Coates Kinney.

Ans: (ii) James Kirkup.

2. What is the central message of the poem?

(i) Different countries are superior.

(ii) People should fight for their nation.

(iii) All human beings are essentially the same.

(iv) Foreigners should be avoided.

Ans: (iii) All human beings are essentially the same.

3. According to the poet, no men are

(i) Rich.

(ii) Poor.

(iii) Foreign.

(iv) Educated.

Ans: (iii) Foreign.

4. Beneath all uniforms, a single ______ breathes.

(i) Nation.

(ii) Body.

(iii) Army.

(iv) Language.

Ans: (ii) body.

5. The land our brothers walk upon is

(i) Different from ours.

(ii) sacred only to them.

(iii) the same earth on which we all live.

(iv) owned by governments.

Ans: (iii) the same earth on which we all live.

6. Which natural elements are common to all people?

(i) Mountains and rivers.

(ii) Sun, air and water.

(iii) Forests and oceans.

(iv) Rain and snow.

Ans: (ii) Sun, air and water.

7. People everywhere are fed by

(i) Factories.

(ii) Machines.

(iii) Peaceful harvests.

(iv) Trade only.

Ans: (iii) Peaceful harvests.

8. What does the poet say about human labour?

(i) It differs from country to country.

(ii) It is not different from our own.

(iii) It is valuable only in rich nations.

(iv) It is unnecessary.

Ans: (ii) It is not different from our own.

9. According to the poet, people everywhere have

(i) Different eyes.

(ii) Different bodies.

(iii) Eyes like ours.

(iv) Stronger bodies than ours.

Ans: (iii) Eyes like ours.

10. What can win strength according to the poem?

(i) War.

(ii) Wealth.

(iii) Love.

(iv) Power.

Ans: (iii) Love.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top