SEBA Class 9 English MCQ Chapter 17 A Legend of The Northland

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 17 A Legend of The Northland As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 17 A Legend of The Northland and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 17 A Legend of The Northland

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 17

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “A Legend of the Northland”?

(i) Phoebe Cary.

(ii) Coates Kinney.

(iii) W.B. Yeats.

(iv) Robert Frost.

Ans: (i) Phoebe Cary.

2. Where is the story of the poem set?

(i) Southland.

(ii) Northland.

(iii) Greenland.

(iv) Ireland.

Ans: (ii) Northland.

3. What is special about the winter nights in the Northland?

(i) They are very short.

(ii) They are bright and warm.

(iii) They are so long that people cannot sleep through them.

(iv) They are full of storms.

Ans: (iii) They are so long that people cannot sleep through them.

4. What animal is harnessed to sledges in the Northland?

(i) Horse.

(ii) Camel.

(iii) Reindeer.

(iv) Yak.

Ans: (iii) Reindeer.

5. What do the children look like in their furry clothes?

(i) Wolves.

(ii) Foxes.

(iii) Bear cubs.

(iv) Rabbits.

Ans: (iii) Bear cubs.

6. Who came to the little woman’s cottage?

(i) A king.

(ii) Saint Peter.

(iii) A merchant.

(iv) A hunter.

Ans: (ii) Saint Peter.

7. Why did Saint Peter ask for a cake?

(i) He was hungry and faint with fasting.

(ii) He wanted to test her cooking.

(iii) He wanted to buy it.

(iv) He was collecting food for others.

Ans: (i) He was hungry and faint with fasting.

8. What was the little woman doing when Saint Peter arrived?

(i) Sewing clothes.

(ii) Making cakes.

(iii) Cleaning her house.

(iv) Collecting firewood.

Ans: (ii) Making cakes.

9. Why did the woman not give the first cake to Saint Peter?

(i) It was burnt.

(ii) It was too small.

(iii) It seemed too large to give away.

(iv) It was not ready.

Ans: (iii) It seemed too large to give away.

10. What did the woman do after rejecting the first cake?

(i) She threw it away.

(ii) She made a smaller one.

(iii) She gave it to Saint Peter.

(iv) She ate it.

Ans: (ii) She made a smaller one.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top