SEBA Class 9 English MCQ Chapter 16 The Lake Isle of Innisfree

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 16 The Lake Isle of Innisfree As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 16 The Lake Isle of Innisfree

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 16

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “The Lake Isle of Innisfree”?

(i) Robert Frost.

(ii) William Butler Yeats.

(iii) Coates Kinney.

(iv) Subramania Bharati.

Ans: (ii) William Butler Yeats.

2. Where does the poet wish to go?

(i) London.

(ii) Dublin.

(iii) Innisfree.

(iv) Zurich.

Ans: (iii) Innisfree.

3. What does the poet want to build at Innisfree?

(i) A large house.

(ii) A small cabin.

(iii) A palace.

(iv) A tent.

Ans: (ii) A small cabin.

4. What will the poet make the cabin from?

(i) Stone and wood.

(ii) Clay and wattles.

(iii) Bricks and cement.

(iv) Bamboo and leaves.

Ans: (ii) Clay and wattles.

5. How many bean-rows does the poet plan to have?

(i) Six.

(ii) Seven.

(iii) Eight.

(iv) Nine.

Ans: (iv) Nine.

6. What does the poet want to keep for the honeybee?

(i) A garden.

(ii) A hive.

(iii) A nest.

(iv) A cage.

Ans: (ii) A hive.

7. In what kind of glade does the poet wish to live?

(i) Flower-filled glade.

(ii) Bee-loud glade.

(iii) Silent glade.

(iv) Green glade.

Ans: (ii) Bee-loud glade.

8. What will the poet have at Innisfree?

(i) Wealth.

(ii) Fame.

(iii) Peace.

(iv) Power.

Ans: (iii) Peace.

9. According to the poet, peace comes

(i) Suddenly.

(ii) Dropping slow.

(iii) From the city.

(iv) At night only.

Ans: (ii) dropping slow.

10. From where does peace come dropping?

(i) The mountains.

(ii) The lake.

(iii) The veils of the morning.

(iv) The forest.

Ans: (iii) The veils of the morning.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top