SEBA Class 9 English MCQ Chapter 15 Rain on the Roof

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 15 Rain on the Roof As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 15 Rain on the Roof and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 15 Rain on the Roof

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 15

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “Rain on the Roof”?

(i) Robert Frost.

(ii) Coates Kinney.

(iii) Subramania Bharati.

(iv) Katherine Mansfield.

Ans: (ii) Coates Kinney.

2. What hovers over all the starry spheres?

(i) Bright sunshine.

(ii) Humid shadows.

(iii) White clouds.

(iv) Rainbow colours.

Ans: (ii) Humid shadows.

3. What gently weeps in rainy tears?

(i) The moon.

(ii) The wind.

(iii) The melancholy darkness.

(iv) The stars.

Ans: (iii) The melancholy darkness.

4. What gives the poet great bliss?

(i) Walking in the rain.

(ii) Watching the clouds.

(iii) Listening to the patter of soft rain while lying in bed.

(iv) Playing with friends.

Ans: (iii) Listening to the patter of soft rain while lying in bed.

5. Where does the poet press his pillow?

(i) On a wooden bench.

(ii) On a cottage-chamber bed.

(iii) On the floor.

(iv) On a sofa.

Ans: (ii) On a cottage-chamber bed.

6. What does the poet listen to overhead?

(i) Thunder.

(ii) Birds singing.

(iii) The patter of soft rain.

(iv) Wind blowing.

Ans: (iii) The patter of soft rain.

7. Every tinkle on the shingles has an echo in the.

(i) Sky.

(ii) Garden.

(iii) Heart.

(iv) Room.

Ans: (iii) Heart.

8. What starts into busy being as the poet listens to the rain?

(i) A thousand dreamy fancies.

(ii) Birds and animals.

(iii) Children playing.

(iv) Storm clouds.

Ans: (i) A thousand dreamy fancies.

9. What do a thousand recollections weave?

(i) Golden threads.

(ii) Air-threads into woof.

(iii) Rainbows.

(iv) Dreams into songs.

Ans: (ii) Air-threads into woof.

10. Whose memory comes to the poet while listening to the rain?

(i) His father.

(ii) His friend.

(iii) His teacher.

(iv) His mother.

Ans: (iv) His mother.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top