SEBA Class 9 English MCQ Chapter 14 Wind

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 14 Wind As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 14 Wind and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 14 Wind

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 14

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of the poem “Wind”?

(i) Robert Frost.

(ii) A.K. Ramanujan.

(iii) Subramania Bharati.

(iv) Deborah Cowley.

Ans: (iii) Subramania Bharati.

2. How does the poet ask the wind to come?

(i) Quickly.

(ii) Softly.

(iii) Silently.

(iv) Slowly.

Ans: (ii) Softly.

3. What does the wind break?

(i) Walls.

(ii) Trees.

(iii) Shutters of the windows.

(iv) Roads.

Ans: (iii) Shutters of the windows.

4. What does the wind scatter?

(i) Clothes.

(ii) Papers.

(iii) Leaves.

(iv) Flowers.

Ans: (ii) Papers.

5. What does the wind throw down from the shelf?

(i) Toys.

(ii) Vases.

(iii) Books.

(iv) Pictures.

Ans: (iii) Books.

6. What does the wind tear?

(i) Curtains.

(ii) Clothes.

(iii) Newspapers.

(iv) Pages of books.

Ans: (iv) Pages of books.

7. According to the poet, the wind is clever at

(i) helping people.

(ii) poking fun at weaklings.

(iii) building houses.

(iv) growing trees.

Ans: (ii) poking fun at weaklings.

8. What kind of houses does the wind destroy?

(i) Strong houses.

(ii) Beautiful houses.

(iii) Crumbling houses.

(iv) New houses.

Ans: (iii) Crumbling houses.

9. What does the wind god do to weak things?

(i) Protects them.

(ii) Repairs them.

(iii) Winnows and crushes them.

(iv) Decorates them.

Ans: (iii) Winnows and crushes them.

10. What does the poet suggest we should build?

(i) Tall houses.

(ii) Colourful houses.

(iii) Strong houses.

(iv) Small houses.

Ans: (iii) Strong houses.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top