SEBA Class 9 English MCQ Chapter 13 The Road Not Taken

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 13 The Road Not Taken As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 13 The Road Not Taken and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 13 The Road Not Taken

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 13

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “The Road Not Taken”?

(i) William Wordsworth.

(ii) Robert Frost.

(iii) Walt Whitman.

(iv) John Keats.

Ans: (ii) Robert Frost.

2. Where did the two roads diverge?

(i) In a green forest.

(ii) In a yellow wood.

(iii) In a village.

(iv) On a mountain.

Ans: (ii) In a yellow wood.

3. Why was the traveller sorry?

(i) He was lost.

(ii) He could not travel both roads.

(iii) He was tired.

(iv) It was getting dark.

Ans: (ii) He could not travel both roads.

4. What did the traveller do before choosing a road?

(i) Asked for directions.

(ii) Ran quickly.

(iii) Looked down one road as far as he could.

(iv) Returned home.

Ans: (iii) Looked down one road as far as he could.

5. Why did the second road seem better?

(i) It was shorter.

(ii) It was wider.

(iii) It was grassy and wanted wear.

(iv) It had more travellers.

Ans: (iii) It was grassy and wanted wear.

6. According to the poet, how much had the roads been worn?

(i) One was heavily used.

(ii) One was unused.

(iii) Both were worn equally.

(iv) Neither was visible.

Ans: (iii) Both were worn equally.

7. What lay on both roads that morning?

(i) Snow.

(ii) Leaves untouched by footsteps.

(iii) Stones.

(iv) Flowers.

Ans: (ii) Leaves untouched by footsteps.

8. What did the poet keep for another day?

(i) The second road.

(ii) His journey.

(iii) The first road.

(iv) His luggage.

Ans: (iii) The first road.

9. Why did the traveller doubt he would return?

(i) He was afraid.

(ii) The weather was bad.

(iii) One way leads on to another.

(iv) He forgot the path.

Ans: (iii) One way leads on to another.

10. How will the poet tell this story in the future?

(i) With joy.

(ii) With anger.

(iii) With laughter.

(iv) With a sigh.

Ans: (iv) With a sigh.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top