SEBA Class 9 English MCQ Chapter 20 On KIlling a Tree

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 20 On KIlling a Tree As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 20 On KIlling a Tree and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 20 On KIlling a Tree

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 20

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of the poem “On Killing a Tree”?

(i) Robert Frost.

(ii) Gieve Patel.

(iii) Walt Whitman.

(iv) William Wordsworth.

Ans: (ii) Gieve Patel.

2. According to the poet, killing a tree takes _____.

(i) One day.

(ii) A few hours.

(iii) Much time.

(iv) No time.

Ans: (iii) Much time.

3. What will not kill a tree?

(i) Uprooting it.

(ii) Burning it.

(iii) A simple jab of the knife.

(iv) Drying its roots.

Ans: (iii) A simple jab of the knife.

4. The tree has grown by consuming _____.

(i) Stones.

(ii) Earth.

(iii) Sand.

(iv) Wood.

Ans: (ii) Earth.

5. The tree absorbs years of _____.

(i) Sunlight, air and water.

(ii) Rain and snow only.

(iii) Wind and dust.

(iv) Heat and smoke.

Ans: (i) Sunlight, air and water.

6. What sprouts out of the tree’s leprous hide?

(i) Flowers.

(ii) Fruits.

(iii) Leaves.

(iv) Thorns.

Ans: (iii) Leaves.

7. What happens to the bleeding bark after being cut?

(i) It dries immediately.

(ii) It heals.

(iii) It falls off.

(iv) It burns.

Ans: (ii) It heals.

8. What rises from close to the ground after the tree is chopped?

(i) Flowers.

(ii) New roots.

(iii) Curled green twigs.

(iv) Dry branches.

Ans: (iii) Curled green twigs.

9. If left unchecked, the miniature boughs will expand to their _____.

(i) Original size.

(ii) Half size.

(iii) Double size.

(iv) Small size.

Ans: (i) Original size.

10. According to the poet, what must be pulled out to kill the tree?

(i) Branches.

(ii) Leaves.

(iii) Bark.

(iv) Root.

Ans: (iv) Root.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top