⚡ Durga Puja Special Offer Class 10 & 12 All-in-One Bundles (6 Subjects @ ₹299 ₹599)
Ends: 08: 45: 20

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 8 Treasure Island

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 8 Treasure Island Solutions As Per SCERT New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 8 Treasure Island Notes and select need one. SEBA Class 7 English Multiple Choice Solutions Download PDF. SCERT Class 7 English (Rainbow) Objective Type Solutions.

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 8 Treasure Island

Also, you can read the SCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per State Council of Educational Research and Training (SCERT) Book guidelines. SCERT Class 7 English (Rainbow) MCQs All Subject Solutions. Here we have given SCERT Class 7 English MCQ New Syllabus for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 8

MCQ

Tick the Correct Option:

1. What was the name of the inn owned by Jim Hawkins’ parents?

(i) Sea View Inn.

(ii) Admiral Benbow.

(iii) Treasure House.

(iv) Sailor’s Rest.

Ans: (ii) Admiral Benbow.

2. What did Billy Bones ask Jim Hawkins to watch for?

(i) A pirate with a black hat.

(ii) A seaman with one leg.

(iii) A captain with a sword.

(iv) A ship named Hispaniola.

Ans: (ii) A seaman with one leg.

3. What did Jim and his mother find inside Billy Bones’ sea chest?

(i) A sword and a compass.

(ii) A map and an oilskin packet.

(iii) A book and an island map.

(iv) A diary and a telescope.

Ans: (iii) A book and an island map.

4. Who received the oilskin packet from Jim?

(i) Captain Smollett.

(ii) Ben Gunn.

(iii) Dr. Livesey.

(iv) Long John Silver.

Ans: (iii) Dr. Livesey.

5. What was the name of the ship used for the treasure voyage?

(i) Black Pearl.

(ii) Hispaniola.

(iii) Sea Queen.

(iv) Ocean Star.

Ans: (ii) Hispaniola.

6. Who was hired as the cook of the Hispaniola?

(i) Billy Bones.

(ii) Ben Gunn.

(iii) Long John Silver.

(iv) Captain Flint.

Ans: (iii) Long John Silver.

7. Where did Jim overhear the pirates’ secret conversation?

(i) In the captain’s cabin.

(ii) In the kitchen.

(iii) Inside the apple barrel.

(iv) On the deck.

Ans: (iii) Inside the apple barrel.

8. What did Jim learn from the pirates’ conversation?

(i) They planned to return to England immediately.

(ii) Many of the crew members, including Silver, were pirates after the treasure.

(iii) They wanted to leave the ship.

(iv) They were searching for Billy Bones.

Ans: (ii) Many of the crew members, including Silver, were pirates after the treasure.

9. Whom did Jim meet on the island?

(i) Captain Flint.

(ii) Ben Gunn.

(iii) Israel Hands.

(iv) Redruth.

Ans: (ii) Ben Gunn.

10. How long had Ben Gunn been living alone on the island?

(i) One year.

(ii) Two years.

(iii) Three years.

(iv) Five years.

Ans: (iii) Three years.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top