⚡ Durga Puja Special Offer Class 10 & 12 All-in-One Bundles (6 Subjects @ ₹299 ₹599)
Ends: 08: 45: 20

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 7 Togetherness

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 7 Togetherness Solutions As Per SCERT New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 7 English MCQ Chapter 7 Togetherness Notes and select need one. SEBA Class 7 English Multiple Choice Solutions Download PDF. SCERT Class 7 English (Rainbow) Objective Type Solutions.

SEBA Class 7 English MCQ Chapter 7 Togetherness

Also, you can read the SCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per State Council of Educational Research and Training (SCERT) Book guidelines. SCERT Class 7 English (Rainbow) MCQs All Subject Solutions. Here we have given SCERT Class 7 English MCQ New Syllabus for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 7

MCQ

Tick the Correct Option:

1. In the poem, a friend is compared to which flower?

(i) Lotus.

(ii) Lily.

(iii) Rose.

(iv) Sunflower.

Ans: (iii) Rose.

2. Which bird is described as “beautiful and wise” in the poem?

(i) Eagle.

(ii) Peacock.

(iii) Owl.

(iv) Sparrow.

Ans: (iii) Owl.

3. According to the poem, a friend’s spirit:

(i) Never changes.

(ii) Never dies.

(iii) Never smiles.

(iv) Never speaks.

Ans: (ii) Never dies.

4. What does the poet compare a friend to in the last stanza?

(i) A tree.

(ii) A river.

(iii) A heart.

(iv) A mountain.

Ans: (iii) A heart.

5. According to the poem, where would we be without a friend?

(i) In another country.

(ii) Lost in this world.

(iii) At school.

(iv) At home.

Ans: (ii) Lost in this world.

6. Which determiner is generally used in positive sentences to refer to an unspecified amount?

(i) Any.

(ii) Some.

(iii) Many.

(iv) Few.

Ans: (ii) Some.

7. Which determiner is commonly used in negative and interrogative sentences?

(i) Some.

(ii) Many.

(iii) Any.

(iv) A lot of.

Ans: (iii) Any.

8. Which determiner is mainly used with countable nouns in formal contexts?

(i) A lot of.

(ii) Much.

(iii) Many.

(iv) Some.

Ans: (iii) Many.

9. Which literary device is used in the line “A friend is like a flower”?

(i) Metaphor.

(ii) Simile.

(iii) Personification.

(iv) Hyperbole.

Ans: (ii) Simile.

10. Which expression correctly completes the sentence: “John is a cunning man. He is as cunning as a ______.”?

(i) Bee.

(ii) Fox.

(iii) Cheetah.

(iv) Owl.

Ans: (ii) Fox.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top