SEBA Class 9 English MCQ Chapter 22 A Slumber Did My Spirit Seal

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 22 A Slumber Did My Spirit Seal As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters SEBA Class 9 English MCQ Chapter 22 A Slumber Did My Spirit Seal and select need one. SEBA Class 9 English Multiple Choice Question Answers Download PDF. SEBA Class 9 English Objective Type Solutions.

SEBA Class 9 English MCQ Chapter 22 A Slumber Did My Spirit Seal

Also, you can read the SEBA book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Board of Secondary Education, Assam (SEBA) Book guidelines. SEBA Class 9 English MCQs are part of All Subject Solutions. Here we have given Class 9 English MCQ for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 22

POETRY SECTION
MCQs

1. Who is the poet of “A Slumber Did My Spirit Seal”?

(i) William Shakespeare.

(ii) Robert Frost.

(iii) William Wordsworth.

(iv) W.B. Yeats.

Ans: (iii) William Wordsworth.

2. What sealed the poet’s spirit?

(i) Fear.

(ii) A slumber.

(iii) Happiness.

(iv) Nature.

Ans: (ii) A slumber.

3. What did the poet have no fear of?

(i) Death.

(ii) Nature.

(iii) Human fears.

(iv) Darkness.

Ans: (iii) Human fears.

4. How did the poet’s loved one seem to him?

(i) A weak person.

(ii) A thing that could not feel the touch of earthly years.

(iii) An ordinary girl.

(iv) A fearful child.

Ans: (ii) A thing that could not feel the touch of earthly years.

5. What does the phrase “earthly years” refer to?

(i) Seasons.

(ii) Human ageing and passage of time.

(iii) Natural disasters.

(iv) Festivals.

Ans: (ii) Human ageing and passage of time.

6. What does the poet say about the girl now?

(i) She is sleeping.

(ii) She is travelling.

(iii) She has no motion now.

(iv) She is singing.

Ans: (iii) She has no motion now.

7. What force does the girl have now?

(i) Great force.

(ii) Little force.

(iii) No force.

(iv) Magical force.

Ans: (iii) No force.

8. According to the poem, what can she neither do?

(i) Walk nor run.

(ii) Hear nor see.

(iii) Talk nor laugh.

(iv) Sleep nor dream.

Ans: (ii) Hear nor see.

9. With what is she rolled round in earth’s diurnal course?

(i) Rivers and mountains.

(ii) Birds and flowers.

(iii) Rocks and stones and trees.

(iv) Clouds and rain.

Ans: (iii) Rocks and stones and trees.

10. What does the word “diurnal” mean?

(i) Seasonal.

(ii) Daily.

(iii) Monthly.

(iv) Yearly.

Ans: (ii) Daily.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top