SEBA Class 6 English MCQ Chapter 5 A Holiday in Delhi

SEBA Class 6 English MCQ Chapter 5 A Holiday in Delhi Solutions, Class 6 English Multiple Choice Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse throughout different chapters SEBA Class 6 English MCQ Chapter 5 A Holiday in Delhi Question Answer and select need one.

SEBA Class 6 English MCQ Chapter 5 A Holiday in Delhi

Also, you can read the SCERT book online in these sections Class 6 English Objective Type Solutions by Expert Teachers as per SCERT (CBSE) Book guidelines. These solutions are part of SCERT All Subject Solutions. Here we have given Assam SEBA Class 6 English MCQ Solutions for All Subject, You can practice these here.

A Holiday in Delhi

Chapter – 5

MCQ

(1) Rishov and Rishika pleaded with their father for a holiday trip to —?

(i) Kolkata

(ii) Delhi

(iii) Mumbai

(iv) Amriswar

Answer :- (ii) Delhi.

(2) Rishov, Rishika and their parents went to Delhi during their?

(i) Puja holidays

(ii) Summer holidays

(iii) Bihu holidays

(iv) Winter holidays

Answer :- (i) Puja holidays.

(3) When were Rishov and Rishika’s exams in—?

(i) In October

(ii) In July

(iii) In December

(iv) In November

Answer :- (iv) In November.

(4) They went to Delhi by —?

(i) Bus

(ii) Air

(iii) Train

(iv) Their own car

Answer :- (ii) Air.

(5) The person who found the wallet?

(i) Rishov

(ii) Rishika

(iii) Rajeev sharma

(iv) Rishov and Rishika’s father

Answer :- (i) Rishov.

(6) Rishov, Rishika and their parents stayed in which hotel ?

(i) Hotel Taj

(ii) Restaurant

(iii) Maple Inn hotel 

(iv) Hotel lovely

Answer :- (iii) Maple Inn hotel.

(7) Rishov found a wallet lying on the –?

(i) Seat of the bus

(ii) Floor of the hotel

(iii) Bus stop

(iv) Floor of the bus

Answer :- (iv) Floor of the bus.

(8) The person who lost his wallet  —?

(i) Rishov

(ii) Rishov and Rishika’s father

(iii) Rajeev Sharma

(iv) No one of these

Answer :- (iii) Rajeev Sharma.

(9) Where is the Taj Mahal located?

(i) Agra

(ii) Mumbai

(iii) Kolkata

(iv) Assam

Answer :- (i) Agra.

(10) Where is the Red Fort located?

(i) South Delhi

(ii) Agra

(iii) Delhi

(iv) Kolkata

Answer :- (iii) Delhi.

(11) The person who dialed the number was–?

(i) Rishov

(ii) Rishov’s father

(iii) Rishika 

(iv) Rishov and Rishika’s mother

Answer :- (i) Rishov.

(12) Maple Inn is lovely –?

(i) Place

(ii) Hotel

(iii) Resort

(iv) Restaurant

Answer :- (ii) Hotel.

(13) The person who was very happy to receive the wallet was –?

(i) Rishika

(ii) Rishov

(iii) Rishov and Rishika’s father

(iv) Rajeev Sharma

Answer :- (iv) Rajeev Sharma.

(14) Where is the India gate located –?

(i) Agra

(ii) Delhi

(iii) Mumbai

(iv) Tamil Nadu 

Answer :- (ii) Delhi.

(15) Taj Mahal is a –?

(i) Monument in Delhi

(ii) Monument in Mumbai

(iii) Fort in Agra

(iv) Monument in Agra

Answer :- (iv) Monument in Agra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top