Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism

Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism, Class 9 Science MCQ Question Answer, Class 9 Science Multiple Choice Question Answer to each chapter is provided in the list of SCERT Science Class 9 Objective Types Question Answer so that you can easily browse through different chapters and select needs one. Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism Question Answer can be of great value to excel in the examination.

SCERT Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism

SCERT Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism Notes covers all the exercise questions in SCERT Science Textbooks. The NCERT Class 9 Science MCQ Chapter 7 Diversity is Living Organism provided here ensures a smooth and easy understanding of all the concepts. Understand the concepts behind every chapter and score well in the board exams.

Diversity is Living Organism

Chapter – 7

Multiple Choice Questions & Answers

1. Which of the following organism is included in monera kingdom?

(a) Bacteria 

(c) Agaricus

(b) Euglena 

(d) amoeba

Ans: (a) Bacteria

2. Which of the following organism is included in protista kingdom?

(a) anabaena 

(b) penicillium

(c) agaricus 

(d) amoeba

Ans: (d) amoeba

3. Which of the following organism is included in Fungi kingdom.

(a) all plants 

(b) spirogyra

(c) penicillium 

(d) chara

Ans: (c) penicillium.

4. Which of the following organism is included in plant kingdom? 

(a) as pergillus 

(b) all autotrophs

(c) penicillium  

(d) Euglena 

Ans: (b) all autotrophs.

5. Which of the following organism is included in animalia?

(a) Hydra 

(b) amoeba

(c) penicillium 

(d) paramecium

Ans: (a) Hydra.

6. Which of the following organism is included in thallophyta?

(a) Forn 

(b) Chara

(c) Marsilea 

(d) pinus

Ans: (b) Chara.

7. Which of the following organism is included in bryophyta?

(a) chara 

(b) ulha

(c) funaria 

(d) marsilea

Ans: (c) funaria.

8. Which of the following organism is included in pteridophyta?

(a) cycas 

(b) pinus

(c) deodar 

(d) fern

Ans: (d) Fern.

9. Which of the following organism is included in Gymnosperm?

(a) Riccia 

(b) Pines

(c) Ipomoea 

(d) Ulha

Ans: (b) Pines.

10. Which of the following organism is included in angiosperm?

(a) Ipomoea 

(b) Cycas

(c) Pynus 

(d) chara

Ans: (a) Ipomoea.

11. Which of the following organism is in-cluded is angiosperm?

(a) Marsilea 

(b) Paphiopedilum

(c) Spirogyra 

(d) Chara

Ans: (b) Paphiopedilum.

12. Which of the following organism is included is angiosperm but dicots?

(a) Paphiopedilum 

(b) Pinus

(c) Ipomoea 

(d) Pines

Ans: (c) Ipomoea.

13. Which of the following organism is included in angiosperm but monocots? 

(a) Paphiopedilum 

(b) Pinus

(c) Ipomoea 

(d) Pines

Ans: (a) Paphiopedilum.

14. Which of the following organism is included in porifera?

(a) Sycon 

(b) Hydra

(c) Planaria 

(d) Octopus

Ans: (a) Sycon.

15. Which of the following organism is included in coelenterata?

(a) Sycon 

(b) Hydra

(c) Planaria 

(d) Octopus

Ans: (b) Hydra.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top