Class 9 Science MCQ Chapter 13 Why do we fall ill, Class 9 Science MCQ Question Answer, Class 9 Science Multiple Choice Question Answer to each chapter is provided in the list of SCERT Science Class 9 Objective Types Question Answer so that you can easily browse through different chapters and select needs one. Class 9 Science MCQ Chapter 13 Why do we fall ill Question Answer can be of great value to excel in the examination.
SCERT Class 9 Science MCQ Chapter 13 Why do we fall ill
SCERT Class 9 Science MCQ Chapter 13 Why do we fall ill Notes covers all the exercise questions in SCERT Science Textbooks. The NCERT Class 9 Science MCQ Chapter 13 Why do we fall ill provided here ensures a smooth and easy understanding of all the concepts. Understand the concepts behind every chapter and score well in the board exams.
Why do we fall ill
Chapter – 13
Multiple Choice Questions & Answers
1. The heart is
(a) beating
(b) breathing
(c) filtering urine
(d) thinky
Ans. (a) beating.
2. The lungs are
(a) beating
(b) breathing
(c) filtering urine
(d) thinking
Ans. (b) breathing.
3. the kidney is
(a) beating
(b) breathing
(c) filtering urine
(d) thinking
Ans. (c) filtering urine.
4. The brain is –
(a) breathing
(b) beating
(c) filtering urine
(d) thinking
Ans. (d) thinking.
5. Which of the following disease is accured by virus?
(a) Dengu
(b) cholera
(c) Anthrux
(d) malaria
Ans. (a) Dengu.
6. Which of the following disease is occured by bacteria?
(a) common cold.
(b) imfluenza
(c) Kala-azar
(d) anthrux
Ans. (d) anthrux.
7. Which of the following disease is occured by fungi?
(a) cholera
(b) malaria
(c) skin disease
(d) Typhoid
Ans. (c) Skin disease.
8. Which of the following disease is occured by protozoan microbes
(a) Cholera
(b) Kala-azar
(c) anthrax
(d) tuberculosis
Ans. (b) Kala-azar.
9. Which of the following disease is occured by worms.
(a) elephantiasis
(b) anthrax
(c) dysentery
(d) acidity
Ans. (a) elephantiasis.
10. Which of the following multiply very slowly in comparison is?
(a) bacteria
(b) virus
(c) worms
(d) fungi
Ans. (c) worms.
11. Which of the following can lives on only host cells?
(a) bacteria
(b) virus
(c) worms
(d) fungi
Ans. (b) virus.
12. The growing bacteria become unable to make cell walls and die easily. It is possible for
(a) vaccine
(b) safe drinking water
(c) public hygiene
(d) Antibiotic penicillin
Ans. (d) Antibiotic penicillin.
13. Which of the following disease is not transmitted through handshakes, hugs, sports, swimming etc.?
(a) common cold
(b) pneumonia
(c) syphilis
(d) tuberculosis
Ans. (c) syphilis.
14. Mosquitoes feed on many
(a) cold-blooded animals
(b) worm – blooded animals
(c) plants
(d) All of the above
Ans. (c) plants.
15. Which of the following causes brain fever?
(a) mosquito
(b) bite of dog
(c) polluted drinking
(d) None of the above
Ans. (a) mosquito.

Hi, I’m Dev Kirtonia, Founder & CEO of Dev Library. A website that provides all SCERT, NCERT 3 to 12, and BA, B.com, B.Sc, and Computer Science with Post Graduate Notes & Suggestions, Novel, eBooks, Biography, Quotes, Study Materials, and more.
Subject Ka Complete Video Solution Dekhein
Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

