Niketan Class 6 English Chapter 2 The Snare

Niketan Class 6 English Chapter 2 The Snare is the answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse throughout different chapters Shankardev Shishu Niketan Class 6 English Chapter 2 The Snare and select need one.

Join Telegram Groups

Niketan Class 6 English Chapter 2 The Snare

Also, you can read the Assam Board book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per SCERT (CBSE) Book guidelines. These solutions are part of Shankardev Sishu Niketan All Subject Solutions. Here we have given Assam Board Shankardev Vidya Niketan Class VI English Chapter 2 The Snare Solutions for All Subjects, You can practice these here…

The Snare

Chapter – 2

ENGLISH

SHANKARDEV SISHU VIDYA NIKETAN

TEXTUAL QUESTIONS AND ANSWERS

A. Answer the following questions. 

1. Who do you think is the speaker in the poem? 

Ans: The poet is the speaker in the poem. 

2. What does he/she hear? 

Ans: He/she hears a sudden cry of pain. 

3. What is the rabbit crying for? 

Ans: The rabbit is crying for aid. 

4. What makes the rabbit wrinkle it’s face? 

Ans: The rabbit was in pain and his pain makes it wrinkle it’s face. 

5. Is the poet able to locate the snare? 

Ans: No the poet is not able to locate the snare. 

6. What do you understand by the expression, ‘the frightened air? ‘

Ans: The rabbit is trapped and he is crying for help. His fear has made everything afraid and it is expressed by ‘the frightened air.’

B. Pick out the words that rhyme with :

(1) Snare –  air

(2) aid – afraid 

(3) face – place

(4) pain – again

3. In the word ‘wrinkling’, ‘w’ is silent, think of other words beginning with silent ‘w’.

Ans: Write, wrestling, warp, writer, wreck, wrong, wrote, wrapper, wrinkle. 

4. Describe a rabbit using the following hints. 

furry, white, soft-coat, cleft-lip, whiskers, timid, carrot. 

Ans: A rabbit is a small furry animals. It’s body is covered with white soft fur, like a coat. It has long whiskers and cleft lips. It is a timid animal. It eats carrot.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top