NCERT Class 9 English MCQ Chapter 8 Follow That Dream

NCERT Class 9 English MCQ Chapter 8 Follow That Dream Solutions As Per New Syllabus. to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters NCERT Class 9 English MCQ Chapter 8 Follow That Dream Notes and select need one. NCERT Class 9 English MCQ Chapter 8 Follow That Dream Question Answers Download PDF. NCERT Class 9 English Kaveri Multiple Choice Question Answer.

NCERT Class 9 English MCQ Chapter 8 Follow That Dream

Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. CBSE Class 9 English Kaveri Objective Type Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given NCERT Solutions For Class 9 English MCQs, CBSE Class 9 English MCQ Notes for All Chapters, You can practice these here.

Chapter: 8

MCQs

1. Who wrote the letter Follow That Dream?

(i) Robert Langley.

(ii) Charles Swain.

(iii) Irene Chua.

(iv) Mitra Phukan.

Ans: (iii) Irene Chua.

2. To whom is the letter addressed?

(i) Maria.

(ii) Ming.

(iii) Maya.

(iv) Meena.

Ans: (ii) Ming.

3. According to the mother, great men and women become great because they:

(i) are naturally talented.

(ii) are lucky.

(iii) have a dream and pursue it.

(iv) receive help from everyone.

Ans: (iii) have a dream and pursue it.

4. What differentiates greatness from the ordinary?

(i) Wealth and fame.

(ii) Effort and sacrifice.

(iii) Intelligence alone.

(iv) Family background.

Ans: (ii) Effort and sacrifice.

5. To reach a world-class standard in any field, one should pursue it intensely for at least:

(i) Five years.

(ii) Seven years.

(iii) Ten years.

(iv) Fifteen years.

Ans: (iii) Ten years.

6. What is the first step towards achieving a dream?

(i) Finding support.

(ii) Having passion for a particular interest.

(iii) Earning money.

(iv) Becoming famous.

Ans: (ii) Having passion for a particular interest.

7. After passion, what comes next according to the author?

(i) Success.

(ii) Recognition.

(iii) Conviction to realise the dream.

(iv) Financial gain.

Ans: (iii) Conviction to realise the dream.

8. Before pursuing a dream, one should count the cost in terms of:

(i) Popularity and awards.

(ii) Effort, financial investment, and sacrifice.

(iii) Friends and relatives.

(iv) Travel and entertainment.

Ans: (ii) Effort, financial investment, and sacrifice.

Believe in Yourself 
MCQs

1. Who is the poet of the poem “Believe in Yourself”?

(i) Dorothy Hewitt.

(ii) Robert Langley.

(iii) Bryanna T. Perkins.

(iv) David Roth.

Ans: (ii) Robert Langley.

2. What does the poet ask the reader to step up to?

(i) Success.

(ii) Fame.

(iii) The Challenge.

(iv) Competition.

Ans: (iii) The Challenge.

3. According to the poem, who is there to see when facing a challenge?

(i) A Crowd.

(ii) Friends.

(iii) Family.

(iv) No Crowd.

Ans: (iv) No Crowd.

4. The poem says it is just you and the:

(i) Past.

(ii) Present.

(iii) Future.

(iv) Crowd.

Ans: (iii) Future.

5. What can difficult choices do according to the poem?

(i) Pull You Forward Or Push You Back In Fear.

(ii) Make Life Easier.

(iii) Remove Challenges.

(iv) Guarantee Success.

Ans: (i) Pull You Forward Or Push You Back In Fear.

6. Difficult choices arise when the future is:

(i) Far Away.

(ii) Getting Near.

(iii) Uncertain.

(iv) Forgotten.

Ans: (ii) Getting Near.

7. What is easy according to the poet?

(i) Facing Challenges.

(ii) Achieving Success.

(iii) Staying In Comfort.

(iv) Taking Risks.

Ans: (iii) Staying In Comfort.

8. Which phrase refers to keeping things unchanged?

(i) Leap Of Faith.

(ii) Status Quo.

(iii) Self-Belief.

(iv) Growth Mindset.

Ans: (ii) Status Quo.

NEW VIDEO CLASS

Subject Ka Complete Video Solution Dekhein

Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top