NCERT Class 2 English Chapter 1 My Bicycle Solutions As Per CBSE New Syllabus to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters NCERT Class 2 English Chapter 1 My Bicycle Notes and select need one. NCERT Class 2 English Question Answers Download PDF. NCERT Class 2 English Texbook Solutions.
NCERT Class 2 English Chapter 1 My Bicycle
Also, you can read the NCERT book online in these sections Solutions by Expert Teachers as per Central Board of Secondary Education (CBSE) Book guidelines. CBSE Class 2 English Textual Solutions are part of All Subject Solutions. Here we have given NCERT Class 2 English Notes,CBSE Class 2 English Textbook Solutions for All Chapters, You can practice these here.
My Bicycle
Chapter: 1
| Unit – 1: Fun With Friends |
Let us speak
A. Share with the class:
1. Have you seen a bicycle?
Ans: Yes, I have seen a bicycle.
2. Where have you seen it?
Ans: I have seen it on the road and near my house.
3. What colour is it?
Ans: It is red / blue.
4. Who generally rides it?
Ans: Children and adults generally ride it.
5. Have you seen a tricycle?
Ans: Yes, I have seen a tricycle.
6. Have you seen a wheelchair?
Ans: Yes, I have seen a wheelchair.
Let us write
A. Write the names of the parts of the bicycle in the given boxes. You may use the help box for selecting names.
Ans: (i) Seat.
(ii) Handle.
(iii) Bell.
(iv) Wheel.
(v) Pedal.
(vi) Brake.
(vii) Carrier.
Let us think
A. Imagine that you have a magic bicycle. Draw it in the box.
Ans:

Ans: I have a magic bicycle. It can fly in the sky and go very fast. I can visit mountains, rivers and forests with my magic bicycle. It can take me anywhere I want. I feel very happy riding my magic bicycle.
Let us write
A. Complete the following sentences.
1. The child in the poem has a ______________bicycle.
Ans: Red.
2. The sound of the _______ makes people move aside.
Ans: Bell.
3. The ______________ and ______________ are black.
Ans: Tyres and pedals.

Hi, I’m Dev Kirtonia, Founder & CEO of Dev Library. A website that provides all SCERT, NCERT 3 to 12, and BA, B.com, B.Sc, and Computer Science with Post Graduate Notes & Suggestions, Novel, eBooks, Biography, Quotes, Study Materials, and more.
Subject Ka Complete Video Solution Dekhein
Step-by-step easy concept explanation aur full questions Answer ke liye watch karein ya app download karein:

