Niketan Class 8 English Chapter 3 A Voyage Around The World

Niketan Class 8 English Chapter 3 A Voyage Around The World, Sankardev Sishu Niketan Class 8 English Chapter 3 A Voyage Around The World Question Answer to each chapter is provided in the list so that you can easily browse through different chapters and select needs one.

Join Telegram Groups

Niketan Class 8 English Chapter 3 A Voyage Around The World

Niketan Class 8 English Lesson 3 A Voyage Around The World can be of great value to excel in the examination. Assam Board Niketan Class 8 English Chapter 3 A Voyage Around The World gives you a better knowledge of all the chapters. You can get solutions to questions of both basic and advanced levels.

A Voyage Around The World

Chapter – 3

ENGLISH

SANKARDEV SISHU NIKETAN

Q.1. Who was Dilip Donde and what was his achievement ?

Ans :- Define Donde is a forty-two-year old trained clearance diver in the Indian Navy. He became the 175th solo circumnavigator and the first Indian to achieve the feat.

Q.2. What was the special relationship between Dilip and Jessica ?

Ans :- The special relationship between Dilip and Jessica was that they shared their voyage and Dilip understood Jessica very well. They were circumnavigators.

Q.3. What happened to the yacht after the third knock-down ?

Ans :- The mast was pushed 180 degrees into the water. The yacht turned upside. Everything in the boat went topsy-turvy.

Q.4. How did Jessica face the knock-downs ?

Ans :- After the storm with everything battened down and conditions for too dangerous to be. On duck, there wasn’t anything Jessica could do but felt herself in and holding on, various objects flying around the cabin, it was a little hard at times of maintain her positive and rational thoughts policy but over all she thought she could say that the skipper help up as well as Ella’s pink lady. It was certainly one of those times when someone start questioning exactly why they are doing these, but at no point could she not answer her own question with a long list of reasons why the tough times like that are totally worth it.

Q.5. How many days did Jessica take to sail around the world ? What do you think was remarkable about this feat ?

Ans :- Jessica took 210 days to sail around the world. She had become the youngest person to sail around the world, Unassisted and nonstop which was the most remarkable aspect about this feat.

Q.6. What were Jessica’s feelings after the worst was over ?

Ans :- Jessica finally cleared up the worth of the damage done by the storm and finally managed some good sleep. Physically her arms and legs are all heavy and pathetic and bruised but mentally she felt like she has aged a good ten years. Later she got back to normal then in good spirits as she approach the half way mark.

Q.7. What was the name of Jessica’s yacht ?

Ans :- Ella’ ‘ s Pink Lady.

Q.8. What was the name of Jessica’s book ?

Ans :- True spirit.

“With wishes like these how can 2010 not be anything but great ?”

1. Where did these words appear ?

Ans :- These words appear in Dilip Donde’s log.

2. Why was the phone call a pleasant surprise to Donde ?

Ans :- The phone call wasa pleasant surprise to Donde because it was close to midnight.

3. What made Jessica something special to Dilip Donde ?

Ans :- Jessica was 350 nautical miles away and the nearest human being to him and this made her something special to Dilip Donde.

B. Write True or False beside each statement.

1. Francis Chichester was the first to circumnavigate the world.

Ans :- True.

2. Jessica and Dilip were close to each other near the Cape of Good Hope.

Ans :- False.

3. Dilip Donde’s boat was named the Mhadei.

Ans :- True.

4. The Ella’s Pink Lady was turned upside down in the gale.

Ans :- True.

5. Jessica could not answer her own questions on why tough times she encountered were totally worth it.

Ans :- True.

6. Mentally she aged ten years after the experience of the four knock downs.

Ans :- True.

GRAMMAR & USAGE

Fill in the blanks. Select the correct option.

1. I have three pairs of jean but …………. of them is blue.

Ans :- I have three pairs of jean but neither of them is blue.

2. Six boys were seated in …………. bench.

Ans :- Six boys were seated in each bench.

3. A ………… words were spoken in the opening ceremony.

Ans :- A few words were spoken in the opening ceremony.

4. Rina and Diya are sisters. They ……….. sing well.

Ans :- Rina and Diya are sisters. They both sing well.

5. There are two raincoats on the hooks but ………… of them is blue.

Ans :- There are two raincoats on the hooks but none of them is blue.

6. There are …………. stars in the sky.

Ans :- There are no stars in the sky.

7. ………… of the roads have been cleared.

Ans :- None of the roads have been cleared.

8. I went to select …………… cricket bat for the match.

Ans :- I went to select another cricket bat for the match.

9. ……….. of the candidates came in early at the reception centre.

Ans :- None of the candidates came in early at the reception centre.

10. Many has crafted six clay jugs. Have you selected………….. of them ?

Ans :- Many has crafted six clay jugs. Have you selected any of them ?

Do you know what these idioms mean ? If not, find out and make sentences with them.

1. Rain cats and dogs ………………………………..

Ans :- I failed reach the office in time as it was raining cats and dogs.

2. Come to grief……………………………………….

Ans :- He came to grief as his son failed in the exam.

3. I’ll eat my hat………………………………………….

Ans :- I’ll eat my hat, if I can’t recover the money.

4. Bring the house down………………………………..

Ans :- Who’s responsible for bringing the house down ?

5. Hold one’s own………………………………………….

Ans :- Try to held your own, otherwise you’ll suffer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top