Class 9 English Chapter 7 Packing

Class 9 English Chapter 7 Packing, NCERT/SCERT Class 9 English Beehive Question Answer to each chapter is provided in the list of SEBA ইংৰাজী Class 9 Question Answer so that you can easily browse through different chapters and select needs one. Class 9 English Beehive Prose Chapter 7 Packing Question Answer can be of great value to excel in the examination.

Join Telegram channel

Class 9 English Chapter 7 Packing

SEBA Class 9 English Chapter 7 Packing Notes covers all the exercise questions in Assam Board SEBA Textbooks. The SEBA Class 9 English Beehive Chapter 7 Packing provided here ensures a smooth and easy understanding of all the concepts. Understand the concepts behind every chapter and score well in the board exams.

Packing

Chapter – 7

BEEHIVE (PROSE)

TEXTUAL QUESTIONS AND ANSWERS

Thinking about the Text

I. Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

1. How many characters are there in the narrative? Name them. (Don’t forget the dog!).

Ans: There are four characters in the narrative namely the three friends Jerome, George, and Harris and Montmorency, the dog.

2. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing ?

Ans: The narrator (Jerome) volunteered to do the packing because he was proud of his packing skills and assured of the fact that he could do a better job at it than his two companions. 

3. How did George and Harris react to this ? Did Jerome like their reaction ?

Ans: George and Harris agreed a mite too readily to this suggestion. No, Jerome did not like their reaction. Each then took to sprawling himself over the furniture – George lit a pipe and spread on the easy chair while Harris put up his legs on the table and smoked a cigar.

4. What was Jerome’s real intention when he offered to pack ? 

Ans: Jerome’s real intention when he offered to pack was to bos around George and Harris. He had planned to instruct then how it was to be done, giving suggestions and orders, and the effectively making them do all the labour. 

5. What did Harris say after the bag was shut and st. apper Why do you think he waited till then to ask ?

Ans: After the bag was shut and strapped, Harris asked Jerome he did not intend to pack his boots in. 

Harris waited till the last moment to ask this question because he probably intended to irritate and frustrate Jerome who would now have to open the bag and redo the packing. 

6. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later ?

Ans: The “horrible idea” that occurred to Jerome a little later wa the thought of his toothbrush and the fear that he had not packe it.

7. Where did Jerome finally find the toothbrush ?

Ans: Jerome finally found the toothbrush inside one of the boots the he had packed.

8. Why did Jerome have to reopen the packed bag ? 

Ans: Jerome had to reopen the packed bag because he had packed his tobacco pouch in it.

9. What did George and Harris offer to pack and why ? 

Ans: George and Harris offered to pack the hampers because th were running short of time and they figured Jerome would r be able to handle any more of the packing.

10. While packing the hamper, George and Harris de number of foolish and funny things. Tick the statesman… that are true.

(i) They started with breaking a cup. 

(ii) They also broke a plate.

(iii) They squashed a tomato. 

(iv) They trod on the butter.

(v) They stepped on a banana. 

(vi) They put things behind them, and couldn’t find them.

(vii) They stepped on things. 

(viii) They packed the pictures at the bottom and put 

heavy things on top.

(ix) They upset almost everything.

(x) They were very good at packing.

Ans:  True statements: 

(i) They started with breaking a cup.

(ii) They squashed a tomato.

(iv) They trod on the butter.

(vii) They stepped on things.

(ix) They upset almost everything.

II. What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life ? What do you think of Montmorency and why ?

Ans:  According to Jerome, Montmorency’s ambition in life was to get in the way and be scolded. 

I think Montmorency was just a curious pet and when he saw all the mayhem, he came up to investigate and served to cause more chaos. Maybe to an extent, he did enjoy getting sworn at and have things thrown at his head; as long as it meant he was getting the full attention of his masters. Montmorency was a playful dog and for him it was fun to observe his masters run after things and that made him want to join in all the fun and thus he caused them more trouble than help.

III. Discuss in groups and answer the following questions in two or three paragraphs (100-150 words).

1. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer ? Support your answer with details from the text.

Ans: All three of them, Jerome, George and Harris, were bad when it came to packing. Though Jerome prides himself on his packing he makes mistakes like leaving out his boots, forgetting if he had packed his toothbrush, packing in his tobacco pouch unnecessarily, and each time having to unpack to check and that too in a messy and unorganised manners. George and Harris were no better. As they set out to pack the hampers, they broke cups, stepped on things, like butter, squashed tomatoes, broke the pies, upset salt over everything and also sat down on things and then looked for them all over.

2. How did Montmorency contribute to the packing ?

Ans: Montmorency contributed to the packing by contributing to the overall environment of chaos that prevailed. He got in their way and caused them to trip over him, came and sat down on packets and then had George and Harris spend time looking for the same. And whenever George or Harris reached out to pick something, Montmorency made sure it was his cold nose that they encountered. He also put his leg into the jam, scattered the teaspoons, pretended that the lemons were rats and ge into the hamper and squashed three of them.

3. Do you find this story funny ? What are the humorous elements in it ? (Pick out at least three, think about what happens, as well as how it is described).

Ans: Yes, I do find this story funny and extremely entertaining. The elements that contribute to increase the fun quotient.. the antics of Montmorency, and the central characters Jerom Harris and George themselves. The fact that each of the tro thinks that he is a better packer than the other two; and th makes a mess of the job at hand is amusing. The different mistakes they make are hilarious to read about and are mad even more entertaining thanks to the outstanding narration by the writer Jerome K. Jerome.

Thinking about Language

I. Match the words/phrases in Column A with their meaning in Column B.

AB
1. slaving(i) a quarrel or an argument
2. chaos(ii) remove something from inside another thing using a sharp tool
3. rummage(iii) strange, mysterious, difficult to explain
4. scrape out(iv) finish successfully, achieve
5. stumble over, tumble into(v) search for something by moving things around. hurriedly or carelessly
6. accomplish(vi) complete confusion and disorder
7. uncanny(vii) fall, or step awkwardly while walking
8. (to have or get into) a row(viii) working land

Ans:  

AB
1. slaving(viii) working hard
2. chaos(vi) complete confusion and disorder
3. rummage(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly
4. scrape out(iv) finish successfully, achieve
5. stumble over, tumble into(vii) fall, or step awkwardly while walking
6. accomplish(iv) finish successfully, achieve
7. uncanny(iii) strange, mysterious, difficult to explain
8. (to have or get into) a row(i) a quarrel or an argument

II. Use suitable words or phrases from Column A above to complete the paragraph given below.

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter ____ at crossroads. Drivers add to the confusion by _____over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen ____ at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having _____ something.

Ans: A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter chaos at crossroads. Drivers add to the confusion by getting into a row over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen slaving at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having accomplished something.

III. Look at the sentences below. Notice that the verbs (italicised) are all in their bare form. 

Simple commands:

― Stand up!

―Put it here!

Directions: (to reach your home) 

Board Bus No. 121 and get down at Sager Restaurant. From there turn right and walk till you reach a book shop. My home is just behind the shop.

Dos and don’ts:

― Always get up for your elders. 

― Don’t shout in class.

Instructions for making a fruit salad: Ingredients

Oranges ― 2

Pineapple ― one large piece

Cherries ― 250 grams 

Bananas ― 2

Any other fruit you like

Wash the fruit. Cut them into small pieces. Mix them well. Add few drops of lime juice. Add sugar to taste. Now add some cream (or ice cream if you wish to make fruit salad with ice cream.)

1. Now work in pairs. Give

(i) two commands to your partner.

(ii) two do’s and don’ts to a new student in your class.

(iii) directions to get to each other’s houses. 

(iv) instructions for moving the body in an exercise or a dance, or for cooking something.

Ans. (i) (a) Go sit there!

(b) Wait for me!

(ii) Do’s

(a) Do your classwork regularly.

(b) Always sit in the place allotted to you.

Don’ts

(a) Don’t shout in class!

(b) Don’t talk during class!

(iii) (a) Get down at stoppage A.

(b) Take a right turn from the temple.. 

(iv) (a) Cut the vegetables into small pieces.

(b) Heat the oil on medium flame and fry the cut vegetables.

2. The table below has some proverbs telling you what to do and what not to do. Fill in the blanks and add a few more such proverbs to the table.

PositiveNegative
(i) Save for a rainy day.(i) Don’t cry over spilt milk.
(ii) Make hay while the sun shines.(ii) Don’t put the cart before the house.
(iii)  ____before you leap.(iii) ____ a mountain out of a mole hill.
(iv) ____ and let live.(iv) ____ all your eggs in one basket.

Ans:   

PositiveNegative
(i) Save for a rainy day.(i) Don’t cry over spilt milk.
(ii) Make hay while the sun shines.(ii) Don’t put the cart before the horse.
(iii) Look before you leap.(iii) Don’t make a mountain of a mole hill.
(iv) Live and let live.(iv) Don’t put all your eggs in one basket.
(v) Be safe than sorry.(v) Don’t wash your dirty linen in public.
(vi) Fight fire with fire.(vi) Don’t count your chickens before theyhatch.
(vii) Let bygones be bygones.(vii) Don’t boast when you set out but only when you get there.
(viii) Mind your own business.(viii) Don’t bite the hand that feeds you.

Writing

You have seen how Jerome, George and Harris mess up their packing, especially of the hamper. From their mistakes you must have thought of some do’s and don’ts for packing. Can you give some tips for packing by completing the paragraph below? 

First pack all the heavy items, especially the ones you don’t need right away. Then…….

Here are some words and phrases you can use to begin your sentences with:

Then

Next

Now

Remember

Don’t forget

At last/Finally

Suggested Answer: 

First peck all the heavy items at the bottom, especially the ones you don’t need right away. Then pack the heavy items you may need right away. Now, carefully tuck the things that might break on impact, into the corners, to prevent them from excess movement. Remember to arrange all your items beforehand, so that you know the order in which they go in and do not leave out anything. Don’t forget to include essential items like your toothbrush and others which you use regularly. Finally, before closing your bag, look around and make sure you have not left anything out.

Speaking

Look at this sentence.

“I told George and Harris that they had better leave entirely to me.”

The words had better are used

in an advice or suggestion :

You had better take your umbrella; it looks like rain.

in an order

You had better complete your homework before you go out to play.

as a threat

You had better leave or I’ll have you arrested for trespass!

When we speak, we say you’d/ I’d he’d better, instead of you had better, etc.

Work in pairs to give each other advice, orders or suggestions, or even to threaten each other. Imagine situations like the following: Your partner.

1. hasn’t returned a book to the library. 

2. has forgotten to bring lunch.

3. hasn’t got enough change for bus fare.

4. has found out a secret about you. 

5. has misplaced your English textbook.

Ans: 1. You had better return the book to the library by tomorrow, or they will fine you a substantial amount. 

2. You had better bring your lunch regularly, else you might feel hungry in the middle of class. 

3. You had better keep some change in your pocket for bus fare. 

4. You had better keep your mouth shut if you wish yourself well.

5. You had better find my English textbook before evening.

ADDITIONAL QUESTIONS WITH ANSWERS 

Answer the following questions :

1. What time did the packing finally end ?

Ans: The packing was finally completed at twelve fifty in the night.  

2. Why did Harris and Jerome have an argument after the packing was done ?

Ans: After the packing was done Harris and Jerome had an argument regarding the time at which to set the alarm for and at what time to get up the next morning.

3. Did George participate in this argument ? 

Ans: No, George did not take part in the argument because he was already asleep.

4. Where did Harris and Jerome place the bath? Why? 

Ans’ Harris and Jerome placed the bath next to the bed on which George was sleeping. They did this because they wanted George to be caught unawares when he woke up in the morning, and thus tumble into the bath immediately on getting up. This was Jerome and Harris’s way of playing a practical joke on George and to punish him for falling asleep before them. 

5. List the incidents that happened with the butter during packing ?

Ans: A string of comical incidents happened when George and Harris tried to pack the butter. To begin with George trod on the butter and then had to get it off his slipper. Next they tried packing it in the kettle but it would not go in and that which was already in would not come out. Finally they managed to scrape it out and put in on a chair. Unknowingly Harris went and sat on it and when he stood up it stuck to his back. So George and Harris spent a considerable amount of time searching for the butter, until George located it sticking to Harris’s behind. Eventually, it was packed into the teapot.

Note: Do you know the difference between a kettle and a teapot?

A kettle is a vessel usually made of steel in which water for tea is heated. It can be an electric kettle or one that is heated over flame. A teapot is usually prettier and made of ceramic. Tea is served in it.

Reference to the context

1. “It seemed a longer job than I had thought it was going to be”.

(a) Who is I in the above line ? 

Ans: ‘I’ in the above line is the author of “Packing”, Jerome K. Jerome.

(b) What is the ‘job’ he is referring to ? 

Ans: Jerome is referring to the ‘job’ of packing his and his friends, George and Harris’ things, for the trip they were going to take. 

(c) Had he intended to do the ‘job’ from the start ? 

Ans: Though Jerome prided on being a good packer, he had intended to get his friends, George and Harris, do the packing, and he just supervise them. 

2. “Of course I had to turn every mortal thing out now, and of course I could not find it”.

(a) Who is I in the above sentence ? 

Ans: ‘I’ in the given sentence is the author of “Packing’, Jerome K. Jerome.

(b) What is it’ ?

Ans: It is the author’s toothbrush.

(c) From where did he have to “turn every mortal thing out” ?

Ans: The author had just finished packing for a trip, and since he could not remember whether he had packed his toothbrush, he had to take out everything from the bag to check. 

(d) What does he say about his experience with ‘it’ ?

Ans: The author says that when travelling he never can remember if has packed in his toothbrush. He even gets nightmares that he hasn’t packed it causing him to get up to look for it. Often he packs it before using it, so has to unpack again. Often he forgets to pack it and carries it to the station in his pocket, wrapped in his hanky.

Multiple Choice Questions

1. What was Harris and George’s reaction when Jerome offered to pack ?

(a) they broke a cup.

(b) they refused and said they wanted to do it themselves.

(c) they agreed easily.

(d) decided to pack the hampers.

Ans: (c) they agreed easily.

2. The phrase ‘potter about’ means

(a) to do unimportant things. 

(b) pack things including a pot.

(c) move about supervising. 

(d) disturb others by trying to do everything at once.

Ans: (a) to do unimportant things.

3. Where was the toothbrush finally found ?

(a) wrapped in a pocket-handkerchief.

(b) inside the kettle.

(c) in one of the hampers.

(d) inside a boot.

Ans: (d) inside a boot.

4. Montmorency’s ambition in life was to

(a) help Harris with his packing.

(b) get in the way and be sworn at.

(c) chase rats.

(d) put his nose in everyone’s hand.

Ans: (b) get in the way and be sworn at

5. What did Harris and George place the bath ?

(a) near Montmorency.

(b) near the hampers where they could easily find it in the morning.

(c) near Harris’s bed.

(d) near the bed where George could tumble onto it while getting out of bed in the morning.

Ans: (d) near the bed where George could tumble onto it while getting out of bed in the morning.

THINKING ABOUT LANGUAGE (Additional Exercises)

Complete the following proverbs from the words given in the box below :

Teacher          thinking           caution
Tongue          patience 

1. _____ is the parent of safety.

Ans: Caution is the parent of safety.

2. He who controls his _____ saves his head.

Ans: He who controls his tongue, saves his head.

3. _____ open the door. You enter by yourself. 

Ans: Teachers open the door. You enter by yourself.

4. To talk without ____  is to shoot without aiming.

Ans: To talk without thinking is to shoot without aiming.

5. ____ begins with tears and ends with a smile. 

Ans: Patience begins with tears and ends with a smile.

List Making of Thinks to Do: 

Making a list is a very good habit that ensures that we not forget essential things. Lists can be made for small tasks like what

to carry for an examination or for larger tasks like what to purchase for a wedding. Lets us work out a list for some tasks –

1. Things to carry for an exam.

(a) Pens – 2

(b) Sharpened pencils – 2

(c) Erasers

(d) Scales-2 (1 long and 1 small)

(e) Admit Card

(f) Examination Board

(g) Geometry box 

(h) Sharpener

2. Things to buy when going to the market – (Of course this list will include items as per need. The following is just an example)

(a) Stationery ― A4 paper Stapler pins Pencils

(b) Food items ― Sugar: 2 kg Salt: 1 kg Biscuits assorted Tomato Sauce: ½ kg

(c) Toiletries ―  Bathing Soap: 1 Tooth brush: 2 Shampoo : 1 Boro Line: 1 

Similarly try to prepare a list for things to do, everyday. You will never forget or miss out anything important this way.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Scroll to Top
adplus-dvertising